Moda

Stručnjak za odijevanje tvrdi – Odijelo ipak čini čovjeka!

Napisao admin

Stručnjakinja za odijevanje i garderobu Anna Akbari kaže da pomoć stručnjaka koji bi analizirao stanje u vašem ormaru, vaš izgled i način odijevanja, sve kako bi naglasio ono dobro i eliminirao loše, nije rezervirana samo za poznate osobe.


Žena, ormar (Foto:Cure.ba)

Više od estetike

Moda ima emocionalni učinak na vas htjeli vi to ili ne. Akbari tvrdi da smo svi mi emotivno vezani za određene odjevne predmete kao i njihovu povijest. Zato je sređivanje ormara, odnosno pametno biranje odjeće koju nosimo na neki način terapeutski proces koji nadilazi estetiku.

Ormar pod povećalom

Osobe koje traže pomoć od savjetnika i stručnjaka za odijevanje obično su u nekom obliku prijelaznosti. Možda trebaju i traže drugi posao, žele hodati s novim ljudima, slave rođendan ili događaj koji označava prekretnicu u životu i slično. Zato kategorizacija odjeće (na primjer, za posao i za izlaske) može donijeti veliku emocionalnu korist. Tu se radi o gradnji identiteta, odbacivanju starih sebe i prihvaćanju nečeg novog.

Frivolno ili funkcionalno 

Moda se često smatra kao nešto sasvim frivolno, neozbiljno, ali klijenti koje Akbari ima uopće nisu ovisnici o modi niti se smatraju modno osviještenima. Međutim, nitko od njih ne oklijeva priznati da su izgled i odjeća u sredini u kojoj žive od ogromne važnosti.

Trenerka protiv odijela

Akbari uvjerava da je pametno kupovanje važan dio održivog katarzičnog procesa  – zato je dobro odijelo na vrhu njene ljestvice odjevnih prioriteta. Lako je primijetiti promjene u razini samopouzdanja kod bilo kojeg čovjeka čim obuče odijelo. Čim ga obučete osjećate se profesionalnije i produktivnije za razliku od toga kad nosite stare hlače ili trenerku.

cure.ba

Komentari

komentara