Moda

Razigrane i ženstvene – Frizure za ljeto 2012.

Napisao admin

Ovo ljeto stilisti su inspiraciju za frizure našli u ikonama 20. stoljeća. Kao i prijašnjih sezona, retro look je in, i to frizure iz šezdesetih i sedamdesetih, kao i rockabilly stil. Ipak, glavna odlika ovosezonskih ljetnih frizura je jednostavnost. Ljubiteljice šiški doći će na svoje – ove sezone in su kratke šiške. Velika pažnja posvećena je modnim dodacima za kosu – tijare, mašne i trake za kosu, bez obzira koji stil odabrali, ovo će vas učiniti upečatljivom.


Frizura ( Foto: Cure.ba )

“Vlažni look”

Kosa koja izgleda vlažno (tzv. “wet look”) idealna je frizura za kosu koja je oprana prije 2 ili 3 dana. Odlična je frizura za rekreaciju i odmaranje uz bazen.
Frizuru radite ovisno o tome želite li da u cijelosti izgleda vlažno ili samo na tjemenu. Ako ste odlučili da vam kosa izgleda vlažno samo na tjemenu, nanesite obilnije gel na kosu na tom dijelu. Kosu možete učvrstiti ukosnicama tako da vam se zadrži strukura “vlažne kose”. Pantene predlaže blažu verziju, koja ne izgleda tako vlažno, tako da kosu nakon nanošenja gela raščešljate. Ako vam je kosa kovrčava, trebali biste je prije izravnati. Želite li da vam cijela kosa izgleda vlažno možete na nju nanijeti arganovo ulje ili pomiješati gel s uljem za sjaj kose.

Rep na hiljadu i jedan način

Dugu kosu, zbog praktičnosti omiljena je ljetna frizura rep. Varijacija ima mnogo, a gotovo sve možete vrlo lako sami napraviti kod kuće. Nosi se sve od visokog do sasvim niskog repa, a modni ukrasi za kosu podići će look.

Retro look
Na modnim pistama ponovo su se mogle vidjeti frizure inspirirane šezdesetim i sedamdesetima. Najčešće se nosila jednostavna frizura s razdjeljkom, dok su raskošnije frizure bile stilizirane u rockabilly stilu.

Šiške
Bob frizura sa šiškama nastavlja biti vrlo popularna, no ono što je drugačije kod tih i ostalih kratkih frizura sa šiškama je dužina šiški . Naime inspiracija za ove friuzre je je Lisbeth Salander (koju je glumila Rooney Mara) iz filma “Muškarci koji mrze žene”.

Modni dodaci za kosu
Iskoristite ljeto kako biste modnim dodacima za kosu upotpunili svoj stil i ostavili nezaboravan dojam. Svakako su ovo ljeto najpopularnije marame, a nosit će se i tijare, mašne i trake za kosu. Za romantičan look u kosu stavite cvijet.

cure.ba

Komentari

komentara