Moda

Idu uz sve – Tunike su uvijek u modi

Napisao admin

Tunike su u posljednjih nekoliko sezona veoma dominantne u većini kolekcija. Dizajneri su im i ovog proleća dali dosta prostora, a novim krojevima ih učinili i još atraktivnijim.


Tunike ( Foto: Cure.ba )

Tunike su uvijek bile omiljene u ženskoj garderobi, prije svega zbog udobnosti i lakoće kombinovanja. Daju i romantičnu notu, u zavisnosti od materijala, desena, boja, ali i elegantnu, pa i ekstravagantnu. I što je možda i najvažnije tunike mogu da budu pun pogodak za svaku priliku – idealne su i za šetnju, posao, izlazak i plažu. I gotovo da ne postoji komad odjeće koji se može nositi na toliko načina kao tunika.

Ovog proljeća aktuelni su modeli sa printom, prošarani cvećem i apstraktnim motivima, sa tufnama, prugama…

Jednako su moderni i diskretniji i jači deseni, tunike upotpunjene čipkom i vezom u nežnim i toplim nijansama za one koji naginju elegantnom i sofisticiranom odevanju.

Hit sezone su i uski modeli sa ranflom koji ističu siluetu i u svakoj odevnoj varijanti izgled čine zavodljivim i seksepilnim. Inspirisani su stilom sedamdesetih i osamdesetih tako da spadaju u retro komade koji su ove sezone zaista preplavili modnu scenu.

Veoma su aktuelne i tunike asimetričnog kroja, posebno modeli koji su napred kraći i iako naizgled deluju neobično zaista dobro izgledaju u većini odevnih kombinacija.

Nezaobilazne su i tunike dizajnirane od laganih providnih materijala, jednobojne ili prošarane sitnim cvećem koje daju notu retro romantike.

Tu su i duži modeli, takozvane tunike-haljine ravnog kroja koje najbolje stoje uz helanke i visoke potpetice.

A moderni su i modeli sa 3/4 i leptir rukavima dizajnirani od pamuka i idealni za one koji vole sportsku eleganciju.

cure.ba

Komentari

komentara