Moda

Više nije u modi biti mršavica – Tri praktična modna savjeta za sve dame sa oblinama

Napisao H. H.

Više nije u modi biti totalna mršavica. Širi kukovi, jače noge, obla stražnjica i uzak struk dijelovi su koje je popularizovala Kim Kardashian. Do sada je bilo “in” biti što mršaviji, bez obzira na građu, a posljednjih godinu dana je velika stražnjica nešto što sve žene žele!

Međutim, u većini butika i dalje ima manje odjeće koja je namijenjena ženama s oblinama, pa je teško naći nešto što će savršeno odgovarati ovakvoj građi. Iz tog razloga vam predstavljamo tri jednostavna savjeta koja biste trebali slijediti, a koji će vam pomoći da pronađete odjeću za svaku priliku.

1. Nemojte samo nositi crnu odjeću

Tačno je da crna boja vizuelno sužava, ali ne morate svaki dan biti skroz u crnom. Boje divno stoje svakome, bez obzira na građu i kilograme! Igrajte se s uzorcima, kombinujte ih i birajte svoje omiljene boje. Ali budite pažljivi – ako volite pruge, izbjegavajte horizontalne jer one proširuju i takođe nemojte birati previše boja. Ako ipak ne možete bez crne boje, neka vam samo jedan komad odjeće bude crn; recimo, crne hlače i košulja u boji, ili haljina u boji uz crne modne dodatke. Bitno je samo da izađete iz kompletnog crnila!

2. Istaknite najbolje na vama

Ako imate bujne grudi – istaknite ih! Uzak struk – istaknite ga! Uvijek stavljajte u prvi plan ono što je po vama najljepše na vašem tijelu i nikako se nemojte ustručavati. Ako mislite da će vas široka odjeća učiniti mršavijim – onda se varate. Iako će sakriti sve, što je šira, to ćete i vi izgledati veće. Dobro iskombinovana, uža odjeća će vam puno bolje stajati, a vi ćete imati više samopouzdanja.

3. Proučite svoje tijelo

Ovo trebate napraviti prije nego što krenete s oblačenjem. Stanite ispred ogledala u donjem vešu i dobro pogledajte svoje tijelo. Realno gledajte koje su vaše mane, a koje vrline. Na ovaj način ćete uvidjeti šta zaista treba da istaknute, a šta ne.

Bez obzira na to kako izgledate, znajte da uvijek možete izgledati savršeno i zapravo i jeste savršene. Najbitnije je da se osjećate udobno u svojoj koži, ali i u odjeći koju nosite.

 

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara