Moda

Koliko često treba da perete kosu: Ako to radite svakog dana OVO MORATE DA ZNATE

Napisao H. H.

Važno je!
Učestalost pranja kose zavisi od brojnih činilaca, poput svakodnevnog vježbanja, plivanja, zagađenja u vazduhu, farbanja kose ili obilnog korišćenja proizvoda za stajling.

Ipak, najčešće se preporučuje pranje zavisno od tipa kose, kako bi joj omogućili da uvek bude čista, zdrava i lijepa

SUHA KOSA

Kod suve kose važno je da je peremo maksimalno dva puta nedeljno i to nežnim, neagresivnim šamponom sa hranljivim i hidratantnim sastojcima. Uz obavezno nanošenje hranjivog balzama za kosu koji će je dodatno nahraniti i pružiti joj svilenkastu mekoću.MASNA KOSA

Kod pojačanog mašćenja kose preporučuje se da se kosa pere svaki dan, ali sa izuzetno blagim šamponom koji neće narušiti prirodni ph vlasišta ili svojim agresivnim sastojcima uzrokovati dodatno pojačano lučenje sebuma.

Mali trik za masnu kosu: Birajte providne šampone. Oni obično ne sadrže sastojke koji intenzivno hrane suvu kosu, a koji bi masnu mogli dodatno da zamaste, poput ulja i silikona. Takođe, izbegavajte i 2 u 1 šampone koji već sadrže regenerator u sebi jer mogu dodatno zamastiti vlasište.

Nije prala kosu ŠAMPONOM osam meseci, a rezultati će vas ZADIVITI!

Za najzahvalniji, normalni tip kose preporučuje se da se kosa pere onoliko koliko je potrebno, zavisno od toga da li koristimo proizvode za oblikovanje frizure, da li se znojimo više ili živimo u okolini podložnijoj zagađenju. Preporuka je ipak od dva do četiri puta nedeljno,prenosi Srbijadanas

Čuvajte lepotu i zdravlje svoje kose uz ova 3 trika:

1. Nemojte da perete kosu vrućom vodom. Vruća voda intenzivno isušuje našu kožu, ali i kosu, pa se kod pranja uvek preporučuje topla ili mlaka voda, a mlaz hladne vode za završno ispiranje daće joj dodatan sjaj.

2. Nemojte trljati kosu, već je peškirom tapkajte. Kada je mokra naša kosa je podložnija lomljenju, pa trljanje kose peškirom samo uzrokuje dodatno oštećenje vlasi. Radije nežno peškirom tapkajte kako biste upili višak vlage.

3. Ako morate da je fenirate, neka vazduh bude prijatno topao. Isto kao i voda, i vrući vazduh iz fena oštećuje folikule vlasi, pojačava lučenje sebuma na vlasištu, ali isušuje samu kosu. Zato podesite fen na mlak ili umereno topli vazduh.

Komentari

komentara