Moda

Par korisnih savjeta – Kako sakriti stomak?!

Napisao admin

Ispupčen stomačić je najviše frustrirajući problem sa kojim se žene suočavaju kada traže pravu odjeću. Međutim, nema potrebe da brinete. Ako nastavite čitati, možete pronaći nekoliko domišljatih savjeta kako da sakrijete stomačić i povratite samopouzdanje.


Stomak (foto: cure.ba)

Mnoge žene smatraju da je teško i neugodno da sakriju svoje slabe tačke i da se odjenu kao dive kada ih njihov stomak sprječava da nose svoju omiljenu odjeću. Sve što trebate znati jeste koju vrste odjeće nositi, i šta izbjegavati kada je u pitanju ženstveno i elegantno odijevanje.

Zastrašujući ispupčen stomačić je vrlo čest kod žena svih starosnih dobi. Djelimično zavisi od genetike, a djelomično se razvija sa godinama, zbog nepravilne ishrane, nedostatka fizičke aktivnosti, a u većini slučajeva, nakon poroda. Dogodilo se svakoj od nas da kada obučemo farmerke, shvatimo da nam se stomak prelijeva preko. Nemojte paničiti, ključ za vaše probleme jeste da nađete odjeću koja odgovara vašoj figuri i vješto skriva vaše slabe tačke. Danas ćemo vam dati nekoliko pametnih savjeta o odijevanju kako bi naučile kako da stvorite optički ravniji stomak i da se osjećate prekrasno u svakoj situaciji!

Odaberite pravu veličinu odjeće

Kada odete u kupovinu, pobrinite se da kupite odjeću koja vam dobro stoji. Izbjegavajte nošenje prevelike ili premale odjeće, jer će takva odjeća samo naglasiti vaša problematična područja. Odjeća poput šatora uopšte nema prednosti, jer će učiniti da izgledate veće nego što stvarno jeste. Odlučite se za one stvari koje vam najbolje odgovaraju i naglašavaju vaše ženstvene obline, bez varanja u veličini.

Nikada ne utrpavajte gornji dio odjeće

Budući da su duže majice vrlo moderne u posljednje vrijeme, sretne ste, jer postoji hiljade različitih gornjih dijeova odjeće koje možete izabrati. Međutim, u pravilu nećete utrpavati ove majice, ali ako ih baš želite nositi na taj način, krajnje je vrijeme da promjenite svoje navike u odjevanju. Utrpavanje košulje je prva važna stvar koju biste trebale izbjegavati ako želite kamuflirati stomak. Duge majice i košulje koje padaju preko vaših farmerki ili hlača vizuelno produžuju vaš struk i delikatno sakrivaju vaš stomak.

Potražite široke majice i carski strukirane košulje

Široke majice fenomenalno definišu struk jer obično imaju traku ( široku lastiku ) na donjem dijelu. Ovaj kroj je vrlo koristan za žene sa malo više težine na području stomaka. Ove lagane majice su pogodne za vašu siluetu, jer su dovoljno prostrane da znatno prekriju vaš srednji dio tijela. Također možete nositi košulje i haljine na preklop, koje optički izdužuju vaše tijelo i prikrivaju vaš stomačić. Majice carskog struka( one s trakom / lastikom ispod grudi)su također prekrasna ideja za kupovinu. Ove majice presjeku ispod grudi i idu ravno dolje te tako skrivaju vaše manje povoljne dijelove i stvaraju predivan oblik vašeg tijela.

Jakne  koje su vam taman

Jakne koje vam odgovaraju a koje padaju ispod stomaka su odličan izbor jer ravnaju i poboljšavaju vašu ženstvenu liniju. Na ovaj način izgledat ćete mnogo vitkije i mršavije. Izbjegavajte da se pokrivate velikim jaknama koje će učiniti da izgledate veće.

Izbjegavajte farmerice sa ukrasima

Hlače koje imaju mnogo detalja na liniji struka definitivno nisu poželjne za vas, jer ne rade ništa drugo nego naglašavaju vaš stomak. Umjesto jeansa sa velikim džepovima ili mašnama, odaberite trendy jednostavnije hlače sa nekoliko ukrasa ili bez detalja uopšte.

Odaberite pravo donje rublje

Donje rublje je ključno da postignete stomak čvršćeg izgleda. Steznjaci su nevjerovatan način da prikrijete vaše manje savršene dijelove i stvorite prekrasnu siluetu. Kako biste se osjećale udobno kad a ih nosite, potrudite se da odaberete pravu veličinu,n i preusko ni preširoko. Steznjak će vam pomoći da nosite omiljene haljine koje inače ne bi izgledale baš privlačno na vašem stomačiću.

Obratite pažnju na pravilno držanje tijela

Pravilno držanje tijela je jako važno. Nepravilno držanje je jako čest problem koji se susreće među ženama. Ako obratite malo pažnje i razvijete pravilno držanje, to može učiniti čuda i za vaš stomak.
Kao dobar početak, obratite pažnju na to kako stojite. Možete popraviti držanje povlačenjem ramena prema nazad kako bi osjetile kako se trbušni mišići zatežu dok hodate ili jednostavno stojite. Ako se budete češće podsjećale da postignete pravilno držanje tijela, možete postići i da vaš stomak izgleda bolje.
Osim ovoga, možete početi sa nekim vježbama za trbušne mišiće i da doprinesete tome da imate čvršći, vie sexy stomak koji će vam pomoći da izgledate nevjerovatno u svakoj odjeći.

malezensketeme.com

Komentari

komentara