Moda

OPERITE PATIKE U VEŠ MAŠINI: Pratite ovih 5 koraka i biće kao nove! Bez oštećenja!

Napisao A. K.

Otkrivamo vam najjednostavniji način za pranje patika, uz koji ćete svojoj omiljenoj obući vratiti nekadašnju blistavost. Pre pranja, svakako treba da pogledate način održavanja i izaberete što nežniji program pranja.

Pre nego što patike stavite u veš mašinu, potrebno je da ih dobro zaštite kako se one tokom pranja ne bi oštetile.

Uputstvo:

1. Veče pre pranja, sipajte po tri kašike sode bikarbone u svaku patiku i ostavite da odstoji do ujutru. Kada ustanete uklonite sodu.

2. Skiniti pertle i stavite ih u jastučnicu ili torbu za pranje kako se ne bi zamrsile. Stavite ih u mašinu. Odstranite što više blata i prljavštine sa patika, uz pomoć četkice za čišćenje.

3. Sledeće, dodajte vaše patike u mašinu zajedno sa peškirima. Najbolje od 4 do 6 peškira. Oni će napraviti ravnotežu i sprečiti udaranje patika u mašini.

4. Koristite tečni deteržent (ako je osetljiva obuća sipajte tečni sapun) i uključite mašinu na hladno pranje. U zavisnosti od mašine trebalo bi da program traje od 30 do 40 minuta.

5. Izvadite patike iz veš mašine i ostavite ih da se osuše. Nikada ne stavljate obuću u mašinu za sušenje, jer temperatura može oštetiti lepak.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

komentara