Moda

Veličina, materijal, boja … – Kako odabrati idealni novčanik

Napisao admin

Nije nepoznanica kako novčanik služi spremanju stvari kao što je novac, kreditne kartice, posjetnice i poneki račun koji bi mogao zatrebati kasnije. Idealna veličina za novčanik smatra se upravo ona koja odgovara veličini džepa. To najviše ovisi o činjenici radi li se o muškom ili ženskom novčaniku.


Novčanik (foto: njuskalo.hr)

Muški modeli rađeni su uglavnom da odgovaraju veličini kao što je džep, dok ženski modeli uglavnom dolaze u raznim veličinama ovisno što tko preferira.

Novčanici se rade od različitih materijala no od svih njih najviše treba izdvojiti kožne, upravo iz razloga što se smatraju najdugovječnijima. Oni su zapravo odraz elegancije i klasike. To su modeli koji odolijevaju novim trendovima i koji se mogu uklopiti u gotovo sve.

Među kožnim modelima prednjače manji modeli s velikim brojem pretinaca za kartice i pretincem za sitni novac. Malo veći modeli se isto tako traže, a to su prije svega kožni novčanici koji svojim oblikom podsjećaju na one konobarske.

Njima najviše naginju kupci koji u svoj novčanik žele pored novaca spremati i dokumente koji su im od velike važnosti. Upravo u tim većim modelima nalazi se velik prostor predviđen za kartice i razne papire kao što su računi i sve ostalo. Međutim treba napomenuti kako taj model novčanika nećete moći stavljati u male pismo torbe.

Oni su predviđeni za klasične torbe, odnosno svakodnevne aktivnosti kao što je odlazak na posao, ili na kavu s prijateljima. Prije nego što se zaputite u kupovinu po novi model treba dobro razmisliti što vam zapravo treba i uklopiti novi novčanik sa svojim outfitom.

U slučaju da ste više ljubitelj elegantnijeg stila i tako se oblačite svaki dan za vas su kožni, klasični modeli koje možete naći u svakom dućanu. Za sve trendseterice koje pozorno prate vijesti iz mode u ponudi se mogu naći modeli u raznim bojama, od različitog materijala.

Ako više volite platneni materijal s ponekim dodatkom kao što su remenčići i ostali nakit pazite da odaberete najbolje. Problem kod takvih modela je u tome što se oni puno prije mogu oštetiti nego kožni novčanici koji znaju trajati cijelu vječnost.

Dobro razmislite i kupite ono što će vam moći trajati barem 3 sezone i koji će se savršeno uklopiti uz ono što odaberete nositi.

savjetnica.com

Komentari

komentara