Moda

Određeni odjevni predmeti i šminka – Odjeća koja nikome ne pristaje

Napisao admin

Određeni odjevni predmeti i šminka gotovo nikome ne pristaju dobro, bez obzira na građu i izgled. Naime, u haljini visokog struka i s plavom sjenom čak i najzanosnije manekenke ne bi izgledale bajno.


odjeća (foto:cure.ba)

VISOKI STRUK  

Osim ako ste trudni ili želite da postignete takav izgled, odjeća, posebno haljine ispod grudi nisu dobar izbor. Visok struk na haljinama jednostavno ne ide “pod ruku” sa seksi izgledom. 

UGG ČIZME I SUKNJA 

Tople zimske čizme, koje su proglašene jednom od najvećih modnih grešaka u zadnje vrijeme, jednostavno ne idu u kombinaciji s haljinom ili kratkom suknjom.  

SUKNJE ISPOD KOLJENA 

Suknje srednje dužine ispod koljena rijetko kome dobro stoje, osim ako ste super model visok preko 180 centimetara. Ta dužina suknje “siječe” figuru i noge čini debljim. 

FARMERKE SA STRUKOM 

Iako većina s godinama bira što udobnije odijevne predmete otmite se tom porivu i izbjegavajte duboke farmerke ili pantalone. U tom modelu pantalona baš svi izgledaju loše. 

PLAVA SJENA 

Nekada jako popularan, ovaj trend u šminkanju na sreću je pao u zaborav. Zato kada se šminkate birajte nježnije i prirodnije nijanse.

cure.ba

Komentari

komentara