Moda

Zanimljive kolekcije – Šta su za pred- jesensku sezonu pripremili CELINE, CHLOE i GIVENCHY? (FOTO)

Napisao admin

Tri zanimljive kolekcije iz francuskih modnih laboratorija.


moda (foto: feshion)

Nešto manje od mjesec dana do početka još jednog maratona svjetskih tjedana mode, modnu scenu zaokupile su pred-jesenske kolekcije poznatih dizajnerskih brandova, koje nam iz dana u dan pristižu kao uvertira u definiranje dominantnih trendova u idućoj hladnijoj sezoni.

Svoju posljednju kolekciju za Celine, kreativna direktorica Phoebe Philo usporedila je s odijevanjem na romantičan, tradicionalan način, a njena pre-fall vizija istovremeno je konzervativna i ženstvena, stroga i opuštena. Uz klasičan kroj vežu se odijela s hlačama i dugi kaputi, koji su puni dimenzije, volumena i ogromnih proporcija, a onaj ‘edgy’ dojam njihovom minimalističkom dizajnu daju i najmanji detalji, poput kopčanja na biserne gumbe. Komadi ogromnih silueta svoje će mjesto pronaći kod onih koji najdalje promišljaju modu, no sve ostale trendseterice instantno će se zaljubiti u peplum kroj, reinkarniran na kožnim topovima i blejzerima od tvida, kao i u plisirane kožne suknje ¾ duljine koje izgledaju božanstveno.

Britanka Clare Waight Keller inspiraciju za pre-fall kolekciju kuće Chloe potražila je u vječno popularnoj eri 60-ih, iz koje je preuzela karakteristične siluete, modernizirala ih i učinila aktualnima. Cijela kolekcija protkana je blagom ženstvenosti na koju smo navikli od branda. Kombinirajući strogo rezane hlače na crtu s predimenzioniranim vunenim kaputima, midi suknje s pletenim i teksturom bogatim džemperima te haljine s printom s uskim kožnim gležnjačama, Clare je stvorila fuziju britanskog utjecaja i francuskog stila, a uglavnom hladne boje s pokojim zemljanim tonom te lepeza različitih tekstura bili su posljednji definirajući detalji ove lagane i ženstvene kolekcije s daškom pariškog chica, koju će svaka žena poželjeti staviti na sebe.

Ricardo Tisci odlučio je iskoristiti okret od 180 stupnjeva i nakon svoje ultra ženstvene proljetne kolekcije predstavio ultra muževnu pred-jesensku, u kojoj se pred kraj svejedno našlo mjesta za volane predstavljene na proljetnoj pisti, koji su unijeli dozu mekoće u inače vrlo krutu kolekciju oštrih silueta. Geometrija, printevi u znaku najljepših zrcalnih motiva i mozaika te zanimljive color-block kombinacije, sastavne su odrednice pre-fall kolekcije iz Givenchyja, koja šeće paletom crnih, bijelih, smeđih i bež tonova. Iako su printevi već sezonama u modi, Tisci ih je kao pravi trendsetter ponovno učinio tako poželjnima u hladnijoj sezoni.

cure.ba

Komentari

komentara