Moda

Savjeti – Modni trendovi koje biste trebali izbjegavati

Napisao admin

Trendove ne biste trebali pratiti po svaku cijenu. Ono što odgovara nekome drugom, ne znači da će savršeno pristajati i vama. Stoga vam otkrivamo trendove koje biste trebali izbjegavati.


Moda (Foto: Cure.ba)

Uzorci od glave od pete –Dok stručnjacima kombinovanje različitih uzoraka ide od ruke, vas bi eksperimentisanje lako moglo pretvoriti u klauna. Stoga je bolje ne rizikovati i odlučiti se za nošenje samo jednog odjevnog predmeta sa uzorkom. Najbolje je da odjevne komade intenzivnog dezena nosite sa manje upečatljivim odjevnim predmetima.

Hlače sa printom – Ako imate naglašene bokove i pozadinu, obavezno izbjegavajte hlače sa printom jer će učiniti da izgledate krupnije nego što jeste. Mnogo je bolje da se odlučite za jednobojne hlače jarke boje.

Leopard print – Animal uzorci u posljednje vrijeme veoma su popularni, no sa njima biste trebali biti oprezni. Ako odlučite odjenuti top leopard uzorka, ostatak odjevne kombinacije trebao bi biti u neutralnim tonovima. Osim toga, nikada n biste trebali pokušavati uskladiti različite životinjske uzorke.

Perje – Asesoari od perja ili perjem ukrašeni odjevni predmeti mogu učiniti da izgledate deblje ali i kao da ste spremni da svakog trenutka odletite negdje. Ako volite perje, najbolje je da se odlučite za odjevne predmete na kojima su pera iskorištena za naglašavanje na mjestima poput ovratnika, rukava ili ranfle. Kada je riječ o asesoarima, najbolji izbor je malena večernja torbica koju detalji od perje čine pomalo dramatičnom.

cure.ba

Komentari

komentara