Ljubav i veze

Savjeti za muškarce – Pobjedi je u svađi

Napisao admin

Da svađe sa djevojkom mogu biti i te kako teške, to uglavnom svi znamo. Čak i kada si u pravu, nisi u pravu. Svađe mogu biti frustrirajuće jer ometaju skladan razvoj veze. I otkada je svijeta i vijeka, pokušavamo da nađemo način kako da budemo bolji od njih u svađama, piše MuškiMagazin.com.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Upravo tu leži greška. Ne treba da budeš bolji jer svađa nije takmičenje. Svađa je nemogućnost dvije strane da se povežu kako treba, to je jedan ogroman slom komunikacije. Prestani da pokušavaš da pobijediš!

Saslušaj njenu stranu priče

Prvi i najvažniji korak je da nju pustiš da prva ispriča šta ima. Imperativ je da joj dozvoliš da kaže sve. Sjedi, smjesti se udobno, pošto će vjerovatno potrajati. Slušaj pažljivo sve što kaže. Najbolji mogući način da se uhvatiš u koštac sa nekim je da u potpunosti razumiješ njegove argumente i pronađeš eventualne rupe, neistine ili nedosljednosti u njima.

Tvoji argumenti

Ako si dobro odradio prvi korak, formulisanje kontraargumenata će ići lako. Vodi računa da ne zaglaviš u povišenom tonu, vikanju i sličnim glupostima jer je to odraz nemoći. Umjesto toga, ono što imaš, reci staloženo i mirno. Dok govoriš, nemoj spuštati pogled. Vjerovatno će biti pokušaja da te prekine u izlaganju. Prestani da govoriš i pitaj je da ti dozvoli da završiš, pošto ni ti nju nisi prekidao. Učini to svaki put kada te prekine, ali obavezno sve vrijeme ostani miran. Kada završiš, pokušaj da okončaš raspravu. Ukoliko si uspio da joj daš argumente da griješi, vjerovatno će imati da doda ponešto, ali će i sama biti svjesna da nije pametno da se upušta u dalju raspravu.

Seks pomirenja

Bez obzira ko je u pravu a ko greši, dobar seks pomirenja učiniće da oboje budete pobjednici. Iz ove perspektive, jako je bitno da ona prethodno sasluša tvoju stranu priče. Moguće je da joj ego neće odmah dozvoliti da je prihvati i sve dok ona njeguje te svoje rane – nisi pobijedio. Međutim, seks pomirenja pokazaće i tebi i njoj koliko je rasprava zapravo nepotrebna, a onome ko nije u pravu, pomoći će da to prevaziđe.

cure.ba

Komentari

komentara