Ljubav i veze

Povedite računa – Radoznalost uništava vezu!

Napisao admin

Dobra komunikacija vrlo je važna za svaku zdravu vezu, ali postoje stvari koje nikada ne bi trebalo da pitate partnera jer će vam nerado odgovoriti.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Ne pitajte partnera za bivšu vezu jer se ona sigurno nije raspala bez razloga, pa nemojte da mu dajete prostora da je se prisjeća.

Povedite računa.

Da biste izbjegli prekid veze do koje vam je stalo, nekad je bolje obuzdati radoznalost i držati jezik za zubima da ne biste došli u situaciju da čujete neke stvari koje zapravo niste željeli. Čak i onda kada umirete od želje da nešto saznate o prošlosti svog izabranika, morate da budete svjesni da ta saznanja nekad mogu da nanesu više štete nego koristi. Ovo su pitanja koja ne bi trebalo da mu postavljate.

1. Kakva je tvoja bivša devojka?

Prije nego što postavite ovakvo pitanje, najbolje vam je da najprije malo razmislite o vašim motivima da znate tako nešto. Zbog ovakvog pitanja takođe možete da mu izgledate vrlo nesigurno, a takođe mu neće biti jasno zašto ga to pitate kada je sada s vama, a ne s tom ženom. Ta veza se sigurno nije raspala bez razloga, pa nemojte da mu dajete prostora da je se prisjeća, bilo u dobrom ili lošem kontekstu.

2. Kako vidiš našu vezu za deset godina?

Za razliku od većine žena, pripadnici jačeg pola uglavnom nemaju ideju o tome šta će raditi i gdje će biti u narednih nekoliko godina. Oni žive u trenutku i uživaju u svakom momentu koji mogu da provedu sa ženom do koje im je stalo. To nikako ne znači da oni ne žele ozbiljnu vezu ili da nemaju ciljeve, ali ako vam je muškarac sada predan, on ne razmišlja o onome što će se dogoditi za deset godina.

3. Misliš li da sam debela?

Muškarci se groze ovog pitanja. Ne postoji način na koji bi on mogao da vam da ispravan odgovor. Ako kaže „ne“, vrlo lako ga možete optužiti za laganje, a ako sa brutalnom iskrenošću kaže da niste, ali da pretjerujete sa slatkišima, što bi uskoro moglo da vam napravi probleme sa kilogramima, to će za vas zasigurno biti najveća uvreda na svijetu. Muškarce privlače žene koje zrače samopouzdanjem, a zbog pitanja poput ovog možete da mu izgledate krajnje nesigurno.

4. Hoćeš li me nazvati kad stigneš? Pošalji mi poruku prije spavanja

Muškarci vole da zovu svoje djevojke i šalju im poruke, ali onda kada sami osjete potrebu za tim. Jedan od lošijih oblika komunikacije među partnerima nastaje kada ga podsjećate kada to treba da radi. Kada muškarac osjeća kao da neprestano mora da vas zove i da vas obavještava o svom kretanju i radnjama, to će mu stvoriti obavezu a ne želju da vas čuje. Vremenom će početi sve više da vam prebacuje kako pokušavate da kontrolišete njegov život i da ga tako gušite. Njegovi pozivi jednom u sat vremena vama će možda olakšati dušu, ali zar ne biste u toj pažnji uživali mnogo više ako biste mu dopustili da se sam sjeti da to uradi.

cure.ba

Komentari

komentara