Ljubav i veze

Glupo i opasno za vašu vezu – Zašto ne biste trebale "kopati" po njegovom telefonu ?

Napisao admin

Čak i one najsigurnije djevojke dolaze u napast da posegnu za telefonom svog dečka. No, znatiželja i trenutak slabosti mogu vam donijeti više neprilika nego što mislite. Bez obzira na motive, kopanje po partnerovom telefonu je glupo i opasno za vašu vezu.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Pravo na privatnost – U vezi dijelite mnogo toga, ali svako od vas ima pravo na privatnost. Iako vas zantiželja izjeda, imajte n umu da je to njegov telefon i da vi nemate šta tražiti u njemu – bez pitanja.

Nepovjerenje – Ako imate razloga za sumnju, razgovor je najbolje rješenje. Ako mu ne vjerujete, vaš najmanji problem jeste ono štop se nalazi u njegovom mobitelu. Ako nemate razloga za sumnju, najbolje je da mu ne pokazujete da niste sigurni u njegovu iskrenost, jer ćete na taj način započeti odnos koji će uvijek imati odzu nepovjerenja u sebi.

A, šta ako nešto pronađete – Ako pronađete sumjive poruke ili pozive, sigurno će doći do konfrontacije. No, u tom slučaju budite spremni nan njegovo pravo da se buni protiv vašeg špijuniranja. Njegovi postupci nisu ispravni, ali ni ono što ste vi uradili svakako nije za pohvalu.

A, šta ako ne nađete ništa? – Ovo je, ustvari, najveći problem. Ako mu ne vjerujete, činjenica da niste pronašli ništa sumnjivo u njegovom mobitelu neće vas smiriti. Veća je vjerovatnoća da ćete pomisliti da samo dobro skriva dokaze, a to neće zaustaviti nisti nepovjerenje niti vašu potrebu da ga špijunirate.

cure.ba

Komentari

komentara