Ljubav i veze

Saznajte – Zbog čega muškarci vole stidljive žene?

Napisao admin

Često se smatra da muškarci ne vole žene koje imaju tipične ženske karakteristike. Naprimjer, žene koje tračaju ili koje se dugo spremaju muškarci baš i ne vole. No, iznenađujuće je da većina muškaraca voli sramežljive djevojke. Ako ste sramežljiva djevojka i želite se promijeniti, razmislite opet! Vaša sramežljiva priroda može impresionirati muškarca i učiniti da „leti“ za vama. Ovdje su razlozi koji dokazuju ovu izjavu.


Muškarac i žena (Foto:Cure.ba)

1.    Delikatnost.

Ono što muškarci vole najviše na ženama je njihova delikatnost i mekana priroda. Ženstvenost čini muškarca „ludim“. Muškarci vole sramežljive žene koje se znaju ponašati na javnim mjestima.  Pokreti tijela i stidljivi izrazi „ubijaju“ većinu muškaraca. Prema takvim muškarcima, oči govore dosta i imaju dublje značenje za njega. Igranje s kosom kad razgovarate s njim ili spuštanje pogleda su lijepe geste koje muškarci vole.

2.    Pouzdanost.

Jedan od najvećih razloga zašto muškarci vole sramežljive žene jesto to što su tajnovite. Što god da im kažu to će zauvijek biti tajna. Pristojna i mirna priroda žene čini pouzdanim i simpatičanim. Ranjivost, nevinost i sramežljivost kod žena čini muškarca veoma „slabim“.

3.    Odnos u kojem dominira muškarac.

Svi muškarci vole pokazati svoju dominaciju u vezi. Muškarci vole sramežljive djevojke jer osjećaju da lako mogu dominirati u odnosu. Čak i ako muškarac izravno ne kontroliše odnos, on se osjeća dobro kada ga njegova žena sluša, prati i rijetko mu se suprotstavlja! Sramežljiva žene možda ne slaže s odlukom muškarca, ali ona nikad neće vikati ili zalupiti vrata ispred njihovog lica.

4.    Spor i odmjeren odnos.

Nespretna i rezervisana priroda stidljive žene privlači muškarca. S obzirom da će se ona otvorati lagano, odnos je uzbudljiviji za muškarca jer će saznavati stvari o njoj polako i postepeno. Poriv da znaju više i više o sramežljivim djevojkama je ono što čini da ljubav muškarca bude jača.

cure.ba

Komentari

komentara