Ljubav i veze

Muška posla – Da li su muškarci zaista opsjednuti falusom?

Napisao admin

U romanu Alberta Moravie 'Nas dvoje' (1972) glavni junak Federico se sve više zapliće u konfliktne i neugodne situacije za što je uzrok njegov ogroman i vrlo zahtjevan spolni ud, koga vlasnik naziva "kralj Federico". Naslov romana je nadasve rječit. Mnogi muškarci imaju osjećaj da njihov falus ima svoju volju i htijenja, i ponekad ga kao Federico kuju u zvijezde, a ponekad ga se stide.


Muškarac (Foto: Cure.ba)

Roman vrlo precizno opisuje mušku spolnost
Roman ne govori samo o temeljnim istinama o muškoj spolnosti, već pomaže i širiti jedan od najčešćih mitova o njoj, naime da je veličina penisa direktno povezana s muškošću i da je penis toliko zahtjevniji i toliko lakše zadovolji koliko je veći. Isto tako veličina muškog spolnog organa brine muškarce, a ne žene. Već sama činjenica da je Moravia odlučio napisati roman u kome je jedan od glavnih junaka falus iznimnih proporcija sama po sebi govori da to zanima prvenstveno muškarci.

Falus nije isto što i penis
Jedna od važnih činjenica koja je mnogim muškarcima, kao i ženama nepoznata, je da se falusi po veličini ne razlikuju međusobno toliko, dok su razlike među penisima očite. To znači da se manji penis pri erekciji poveća kao i velik. Svi su u stanju erekcije više nego pristojni falusi spremni na zadovoljavanje. Masters i Johnsonova su u svojem istraživanu mjerili veličinu penisa kod 300 muškaraca. Najdulji je bio dug gotovo 14 cm, a najmanji nešto manje od 6 cm. Prvi je pripadao suhonjavom i niskom muškarcu, a drugi snažno građenom muškarcu visokog rasta. U vezi s time zanimljivo je da veličina penisa obzirom na veličinu tijela u usporedbi sa svim drugim organima još različitija.

Što muškarac mora znati?
Nema razloga da organ neobičnih dimenzija pobuđuje brigu ili ponos. Obzirom da ženski osjetilni spolni organi nisu duboko u tijelu, može ju zadovoljiti i malen falus isto tako kao i velik. Obzirom da se rodnica može rastegnuti kako bi kroz nju izašlo novorođenče, sigurno se može prilagoditi i najvećem falusu. Jedina stvar koju moraju znati muškarci sa izuzetno velikim falusom je da se rodnica širi postepeno.

cure.ba

Komentari

komentara