Ljubav i veze

Očekivanja se mijenjaju s godinama – Saznajte šta žele djevojke, a šta zrele žene

Napisao admin

Mlade djevojke “padaju” na ambiciozne i dobrostojeće muškarce, a u zrelim godinama žene očekuju osjećajnost. Ipak, jedno se ne mijenja – žena uvijek traži partnera koji će je seksualno privlačiti.


par (foto:cure.ba)

Ima dobar posao, ambiciozan je i zgodan… Može li biti bolje od toga? Iako žene dobar dio života provedu sanjareći o arhetipu “idealnog” muškarca, prije ili kasnije dame postanu svjesne da su neki drugi kvaliteti važniji.

Mlađe žene žele da njihov partner bude uspješan, bogat i zgodan, a u zrelim godinama traže osjećajnog čovjeka koji razumije njihove potrebe. Godine i iskustvo donose i saznanje da princ na bijelom konju ne postoji i žene na prvo mjesto počinju da stavljaju emotivnu bliskost sa partnerom.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 9.000 žena starosti između 16 i 75 godina, pokazalo je da su finansijsko stanje i ambicioznost dva najvažnija faktora za mlađe žene, od kojih je čak polovina priznala da želi partnera koji može sebi da dozvoli da im ugađa i obasipa ih poklonima i pažnjom.

Četvrtina djevojaka koje su učestvovale u anketi želi vezu sa ambicioznim muškarcem koji gradi uspješnu karijeru. Žene u zrelim godinama, sa druge strane, žele nekoga ko će im pružiti sigurnost i razumijevanje i biti uz njih i kada im je teško.

Anketa sprovedena na sajtovima Netmums i Saga, posvećenim porodici, pokazala je i da mlade djevojke obraćaju više pažnje na fizički izgled potencijanog partnera.

– Interesantno je kako se očekivanja žena mijenjaju sa godinama. Mlade djevojke žele da njihov partner ima sve – izgled, novac, karijeru, ali i da bude iskren. U zrelim godinama, dame očekuju prije svega nježnost i razumijevanje, a žele i da njihov partner bude odgovoran, i da ima smisla za humor – kaže Sioban Frigard iz Netmumsa.

Ipak, bez obzira na godine, žene se slažu da je seksualna privlačnost neohodan element veze.

– Rezultati istraživanja pružili su nam interesantne podatke. Žene u 50. godinama jednako vrjednuju seksualnu privlačnost partnera kao i mlađe ispitanice. Izgleda da se ipak ne zaboravlja ono što nas je u prvom trenutnu privuklo partneru – kaže Ema Soams iz Saga magazina.

cure.ba

Komentari

komentara