Ljubav i veze

Ženini zubi – Kako zubi mogu da vam pomognu pri zavođenju

Napisao admin

Bijeli zubi su se posebno pokazali važni kod žena. Muškarci, naime, uz pomoć izgleda zuba procjenjuju ženinu starost i potencijalne bolesti.


zubi (foto:cure.ba)

Čini se da su roditelji imali pravo kada su vas tjerali da redovno perete zube. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da su bijeli i ravni zubi znak zdravlja i da ljude čine znatno privlačnijima.

Kako su pojasnili stručnjaci, to je zato što su ljudski zubi poput paunovog repa – znak su zdravlja i genetskih kvaliteta koji prilično pomažu u biranju partnera za stvaranje potomstva.

Stručnjaci sa univerziteta “Leeds” i “Central Lancashire” su pokazali neobrađene fotografije manekenki muškim i ženskim ispitanicima. Manekenkama na fotografijama zubi nisu bili mijenjani, odnosno nisu bili izbeljivani i poravnjavani. Ispitanici su odgovarali na pitanja o privlačnosti manekenki, izvještava “WorlDental”.

Očekivano, pokazalo se da žuti i neravni zubi nisu nimalo privlačni. Ali zato su izmijenjene fotografije na kojima su manekenke imale bijele i ravne zube izazvale potpuno suprotno dejstvo. Bile su privlačnije i muškim i ženskim ispitanicima.

Bijeli zubi su se posebno pokazali važnima kod žena. Muškarci, naime, uz pomoć izgleda zuba procjenjuju ženinu starost i potencijalne bolesti.

To se uglavnom odvija na podsvjesnom nivou. Pritom, zubi otkrivaju njen potencijal za rađanje potomstva.

Ovo istraživanje je ukazalo na to da se zubi često neopravdano izostavljaju kada se govori o ljepoti i privlačnosti žene. Malo ko zna da igraju tako važnu ulogu u igri zavođenja. 

cure.ba

Komentari

komentara