Ljubav i veze

Iznenađujući podaci – Kakve momke voli većina žena?

Napisao admin

Sudeći po naučnim istraživanjima, žene vole sve: Od namrštenih muškaraca koji podsjećaju na njihove očeve do isfeminiziranih i gej momaka.


Žena (Foto: cure.ba)

Ozbiljni muškarci

Univerzitet British Columbia ima zanimljive vijesti: Žene ne vole muškarce koji se smiješe. Iako često kažu da padaju na osmijeh, većina njih će, ako je vjerovati naučnicima, okrenuti glavu za tipom koji se ne smješka.

Kao otac

Istraživanje na Univerzitetu St. Andrew sprovedeno na 400 žena donijelo je slične rezultate: Žene su trebale uporediti boju kose i očiju svog oca i svog sadašnjeg partnera, a u većini se slučajeva izgled se prilično poklapao.

Prosječni tipovi

Iz straha da im neko ne uzme njihovog super zgodnog muškarca, žene se okreću bezbjednosti koju će imati sa onim prosječnima.

Ženstveni

Škotski Univerzitet Aberdin ima jako zanimljivu teoriju: Žene vole ženstvene muškarce. Ove tvrdnje su rezultat istraživanja u kojem su ženama pokazane slike istih muškaraca u dvije verzije: Na jednoj je slici muškarac imao jaku vilicu i bradicu, a na drugoj je vilica zaobljena, a muškarac obrijan. Žene su se složile: Privlačniji su im oni muškarci koji imaju glatku kožu i mekše crte lica.

Gejevi

Meredith Chivers sa Univerziteta Qweens je htjela da zna šta stvarno pali ljude. Ona je povezala ispitanike sa senzorima koji su mjerili koliko se pojedinac uzbudio.

Zatim je ispitanicima pokazivala razne scene iz porno filmova: Muškarac-žena, žena-žena, muškarac-muškarac. Iako su tvrdile da ih homoseksualne scene između muškaraca ne pale, žene su se najviše uzbudile upravo na njih, pišu Nezavisne.

cure.ba

Komentari

komentara