Ljubav i veze

VISOKA PLATA ZASTRAŠUJE – Mačo muškarci ne vole da žena više zarađuje od njih

Napisao admin

Novo istraživanje sa Univerziteta Fordham iz Njujorka navodi da muškarci koji imaju tradicionalniji pogled na muško-ženske odnose i kojima je svojstveno mačo ponašanje, ne ulaze tek tako lako u odnose sa ženama koje na mjesečnom nivou imaju veći priliv novca od njih.


novac (foto:cure.ba)

Stavove prema novcu usvajamo još u djetinjstvu. Tradicionalnije vaspitani muškarci ne podnose kad niihova bolja polovina bude toliko bolja da u kuću donosi više novca od njih.

– Što muškarac više naginje tradicionalnim patrijarhalnim stavovima, više smatra da su razlike u prihodima ključna stavka za vezu pa samim tim odnos u kojem žena zarađuje više od njega smatra nekvalitetnim – kaže se u istraživanju.

Naravno, ovo nije nikakvo šokantno otkriće jer opšte je poznato da muškarci  u vezama vole da budu dominantniji i uspešniji, barem kada su finansije u pitanju.

Ipak, ovo istraživanje pokazuje jednu bitnu stvar, a to je da odnos muškaraca i žena prema novcu proizlazi iz određenih uvjerenja koja su im usađena u djetinjstvu. I dok se raspravlja o tome koliko takvi stavovi štete ljepšem polu, treba uzeti u obzir da štete i samim muškarcima, budući da su u svojim vezama često nesretni. Na kraju, odbaciti ženu samo zato što je kući donijela više novca zasigurno ne predstavlja recept za uspješnu i dugu vezu.

cure.ba

Komentari

komentara