Ljubav i veze

Sedam savjeta – Siguran sex

Napisao admin

U posljednje vrijeme često čujemo kako sve manje ljudi praktikuje siguran seks. To nikako nije pozitivna stvar. Ukoliko želite uživati u seksu, potrebno je da obratite pažnju da seks uvijek bude siguran ( posebno ako imate novog partnera ). Sigurni smo da niko od vas ne želi da poslije seksa ima određene posljedice. Pogledajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaš seks bude sigurniji, a samim tim i puno bolji.


sex (foto:cure.ba)

1. Razgovarajte o seksu. 

Ukoliko želite da imate seks sa novim partnerom, po prvi put, potrebno je da sa njim razgovarate o tome. Trebali biste otprilike znati koliko je vaš partner do sada ima seksualnih partnera? Da li ste oboje bili na testiranju za spolno prenosive bolesti? Ukoliko jeste, kada je to bilo? Ukoliko planirate imati seks važno je da oboje budete na istoj “stranici”.

2. Moćni kondom. 

Ukoliko se odlučujete da prvi seks sa partnerom, najbolja zaštita je kondom. Kondom ne samo da vas štiti od neželjene trudnoće, već i od spolno prenosivih bolesti, od kojih neke mogu biti i smrtonosne ( kao što je HiV/AIDS). Čak i ako ste spavali samo sa jednim partnerom, kondom je još uvijek najsigurniji. Oralni seks također može dovesti do infekcije HIV-om..Najbolji način da se zaštitite je da koristite kondom.

3.Monogamija je cool. 

Jedan partner drastično smanjuje rizik od dobivanjarazličitih spolnih bolesti. Upamtite, kada spavate s jednom osobom, vi ste neizravno spavali sa svima s kojima je vaš pertner spavao. Ostanite monogamni, ostanite sigurni.

4.Alkohol šteti presudi. 

Mnoge loše odluke donesene su pod uticajem alkohola ili droga. Zato ne upotrebljavajte previše alkohol prije ili tokom seksualne aktivnosti.

5.Nosite dodatni kondom. 

U slučaju da vam kondom pukne, dok ga nanosite, najbolje je da imate pri ruci još njih nekoliko.

6.Provjerite kondom nakon seksa. 

Ukoliko mislite da je kondom pukao u toku spolnog odnosa, provjerite to tako što ćete kondom napuniti vodom.

7.Ne činite ništa što ne želite. 

Izbor je na vama, da li želite ili ne želite imati seks. Nemojte to uraditi zbog toga što ste pod pritiskom određene osobe, već samo ako i vi to zaista želite da uradite. Praktikujte siguran seks i sigurno ćete imati dug i ugodan spolni život.

cure.ba

Komentari

komentara