Ljubav i veze

Rješite se uspomena – Vrijeme je za generalku nakon prekida

Napisao admin

Na prekid svi reagujemo drukčije. Neke djevojke će danima plakati, neke će tugu tjerati izlascima i dobrim provodom, a neke će se ponašati kao da se ništa nije dogodilo. No, za sve bi bilo najbolje da nakon prekida uklone sve dokaze o vezi, jer će ih oni samo tjerati da se prisjećaju lijepih trenutaka koji se više neće vratiti. Kako biste što prije mogli krenuti naprijed, trebali biste napraviti generalku nakon prekida. Otkrivamo vam šta biste obavezno trebali uraditi.


Ilustracija (Foto: Cure.ba )

Poruke – Poruke će vas uporno vraćati u prošlost i tjerati da se pitate šta je pošlo po krivu. Čitanjem njegovih poruka još iz vremena kada vas je pokušavao osvojiti stvorit će iluziju da se sve može vratiti na staro, što gotovo nikad nije moguće.

Facebook – Ako niste prekinuli u svađi, brisanje sa Facebook-a izgledat će prilično djetinjasto ili glupo. Ostanite prijatelji, ali budući da je najbolje da ne znate šta radi, sve njegove aktivnosti na Facebook-u jednostavno sakrijte. Osim skrivanja, preporučljivo je i da izbrišete sve njegove poruke iz inboxa. Pravila koja vrijede za mobitel, vrijede i za Facebook.

Fotografije – Najbolje je da fotografije jednostavno sakrijete od sebe. Izbrišite fotografije sa Facebook-a, a one koje imate na stolu spremite u kutiju ili ladicu ili ih jednostavno dajte prijateljici na čuvanje.

Pokloni i suveniri – Pokloni, vaša prva ulaznica za koncert, suveniri sa putovanja samo će otežati proces prebolijevanja. Ako ne želite, ne morate ih bacati, ali je najbolje da ih (kao i fotografije) sakrijete od sebe. No, ako vas je povrijedio i ako je prekid bio zaista užasan, sve jednostavno pobacajte u vreću za smeće. Na taj način ćete imati osjećaj da se oslobađate loše prošlosti, a kasnije nećete imati suvenire koji vas podsjećaju na užasnu vez

cure.ba

Komentari

komentara