Ljubav i veze

Tri astrološka para koja pobjeđuju sve! Možda ste to baš vi i vaš partner!

Napisao H. H.

Turbulentne veze, nabijene emocijama, ali i čestim svađama, najčešće se završavaju pričom o pravim ljudima u pogrešno vrijeme. Međutim, postoje i srećnici čiji odnos prolazi kroz razna iskušenja, nailazi na prepreke, čak i do rastanka dođe ali su oni dokaz da prava ljubav zaista pobjeđuje sve jer im je “happy end” suđen.

Ludački se vole, još se luđe ne podnose u određenim fazama, zaklinju se sebi kako svom (bivšem) paru neće oprostiti ovo ili ono ali nevidljive niti koje ih povezuju nikada ne puknu u potpunosti. Mogu oni i jedno bez drugog, ali zajedno su nepobjedivi i mogu da se bore protiv cijelog svijeta. Otkrijte koje su to ljubavne kombinacije u Zodijaku koji i pored brojnih komplikacija uvijek ostanu zajedno.

 

DJEVICA – VODOLIJA

 

U ovoj kombinaciji Vodolija je ta koja prva zapadne za oko Djevici. Ona smišlja taktiku kako da joj privuče pažnju, jer kod pedantnih Djevica sve je u planiranju i proračunima. Od svih oružja kojim raspolaže najbolje će upaliti Djevičina duhovitost, jer Vodolija uvijek pada na bogatstvo duše a ne avione i kamione koji joj se nude.

 

Ovaj astro spoj je prilično neobičan, jer su prilično različiti po svojim pogledima na svijet, ali hemija koja postoji između njih je toliko jaka pa kao da sve to briše. Njima nije potrebno previše vremena da bi se zaljubili jedno u drugo do koske, ali najčešći kamen spoticanja je u tome što je Vodolija gotovo ludački neustrašiva dok je Djevica ta koja procijenjuje kakav bi rizik ako bi poslušala Vodoliju. S druge strane, Djevica ima tendenciju da popuje jer smatra da je popila svu pamet ovog svijeta i svojim pasivno- agresivnim nastupom ubjeđuje Vodoliju kako je ona isključivo u pravu.

 

Vodolija će joj to tolerisati u zavisnosti kolika je jačina emocija koje gaji prema ”pametnjakoviću ”, što će Djevica shvatiti ko signal da je uspjela u svojoj namjeri. Kad shvati da je u zabludi, prigovara joj da je samovoljna i da to više neće da trpi, a Vodoliji će dozlogrditi njena mušičavost pa će im razlaz izgledati kao jedino rješenje. I misliće da je to zauvijek. Njih dvoje su u stanju da ne budu u kontaktu mjesecima, čak i godinama ali da se često u mislima vraćaju jedno drugom.

 

Vodolija je u stanju da samuje i da se u potpunosti posveti unapređenju ostalih aspekata svog života dok će se Djevica zadovoljiti da joj je u životu sve manje – više isto, ali će povremeno uletati u avanture. Međutim, osobe koje joj uđu u život poslije Vodolije neće biti ni njena blijeda sijenka. Koliko god da joj smetaju Vodolijini atipični pogledi na svijet, nedostajaće joj njeno razumijevanje, pomalo blesavo ponašanje i pokazivanje osjećanja na krajnje neuobičajene načine. Pošto su oboje tvrdoglavi, pitanje je ko će od njih dvoje prvi ostvariti ponovni kontakt. Iako će izvjesnog femkanja kod obje strane sigurno biti, kad se konačno opet nađu i spoje to će biti jednom za svagda.

 

LAV – VAGA

 

Ovaj spoj je karakterističan po tome što ih vezuje duboko prijateljstvo na koje ni jedno ni drugo ne zaboravljaju čak ni u momentima kada očima ne mogu da se vide. Lav je veliki osvajač koji smatra da ne postoji osoba koja ne može da podlegne njegovom šarmu, ali kad naiđe na Vagu shvatiće da mora da promijeni pristup.

 

Zato će se prema njoj ophoditi prije svega zaštitnički i prijateljski. Biće mu potrebno više vremena ali će uspjeti da osvoji Vagino srce i smatraće da je tu kraj, a zapravo najznanimljivije tek tad počinje. Pošto je on eksplozivne prirode i vrlo često samovoljan pa smatra da mu je sve dozvoljeno, Vaga će se često naći u ulozi njegovog glasa razuma i savjetodavca da zastane i duboko udahne. Iako je Vaga smirenija, i ona će imati svoje epizode u kojima ne može da se izbori sa Lavovim temperamentom.

 

Kada on osjeti da mu Vaga nije stopostotno posvećena i da postoji mogućnost da je izgubi, pokušaće da je pridobije skupocenim poklonima ili izuzetno dobro osmišljenim iznenađenjima. Vaga nije imuna na luksuz koji joj Lav nudi, a njemu je neophodan, ali to njoj nije dovoljan razlog da pređe preko njegove prenaglašene teatralnosti koja je više iritira nego što je zabavlja. Iako im ciljevi u životu nisu identični, oni se drže zajedno ali u njihovom odnosu počinje prilično da škripi kada Lav primijeti prenaglašeno flertovanje Vage sa drugima, ma koliko ono bezazleno bilo. Takođe, ako se ne osjeti dovoljno voljenim i potrebnim njemu ne treba puno da nađe osobu koja će ga posmatrati sa divljenjem. Svađe između Lava i Vage su više nego žustre i eksplozivne.

 

Koliko god se činilo da Vaga ”usta ima, a jezik nema”, ona se u ovakvim situacijama prikazuje Lavu u potpuno drugačijem svijetlu. Zato je tokom njihovih rasprava ona glavni govornik dok on, začudo, više sluša nego što iznosi kontraargumente. On će prije da se pokupi i ode jer Vaga od njega zahtjeva da smanji doživljaj sa posesivnošću i netolerancijom nego što će ostati da istjeraju sve na čistac. Na taj način joj ostavlja vrijeme da razmisli o svemu, ali i tješi sebe da na njihovu priču definitivno nije stavljena tačka. Ta međufaza u njihovom odnosu nikad nije kratkog daha pa oboje pokušavaju da se naviknu na život bez onog drugog. Čak im i ne ide loše, ali uvijek ima ono nešto što ih podsjeti i vrati u vrijeme kad je između njih bilo sve skladno.

 

Uglavnom je Lav taj koji inicira pokušaj da se sve ”ispegla” i pokajnički obećava sumnjičavoj Vagi da će se promijeniti i da će ubuduće sve biti savršeno. Vaga ga, naravno, toliko dobro poznaje pa ne povjeruje u svaku riječ ali pristaje da se njihova priča nastavi. To ne znači da u njihovom odnosu neće više biti turbulencija, ali su previše vezani jedno za drugo da bi uopšte mogli da zamisle da trajno ostanu bez svoje druge polovine.

 

STRIJELAC – RIBE

 

Još jedan astro par koji je na prvi pogled spoj nespojivog. Strijelac je pravi osvajač kog ne zanimaju društvena pravila već se potpuno nekonvencionalno ponaša dok Riba koja robuje mnogim predrasudama i istovremeno mašta o ljubavi iz bajke. Dok je ona povučena, on bez blama pokazuje svoju naklonost i želi da što prije dođe do konkretizacije njihovog odnosa.

 

On je više čulan, strastveni tip kojem treba vremena da otkrije svu dubinu osećanja koja u njemu postoje, ali ga Riba neodoljivo privlači zbog svoje, gotovo djetinje, romantične predstave o životu. Ona u njemu vidi oslonac i nekoga bi mogao da je vodi kroz život. Njemu će se to u prvo vrijeme veoma dopadati ali vremenom će početi da ga guše njeni veliki i ozbiljni planovi u životu, jer ne zaboravite da on smatra da može da radi šta mu se prohte i da dođe i ode kad poželi.

 

Ako u tom momentu Strijelac upozna neku osobu koja ga više uzbuđuje i pokreće na akciju od Ribe, on neće imati problem da joj to i kaže, jer on je uvijek surovo iskren. Ribe su, pak, preosjetljive i njegov oštar jezik će joj nanijeti velike rane na duši koje će smatrati neoprostivim. Čak i kad nema treće osobe, Strijelac može da zapadne u takva duševna stanja kada će smatrati da je izlaz iz te veze jedini spas za njega. Ubjeđivaće Ribu da ili nije dovoljno dobar za nju ili će je nabediti da mu radi iza leđa sa nekim drugim.

 

Njihovi rastanci su više nego burni, ne ostaju njihova intima već o tome oboje pričaju na sva usta, tražeći podršku javnosti za svoju odluku. Kada prođe prvi nalet negativnih emocija, oboje su u stanju da veoma pate jedno za drugim ali slabo komuniciraju.

 

Čak i kada su u kontaktu, to oboma donosi više štete nego koristi i tada se oboje zariču da je to definitivno kraj i da nemaju šta da traže jedno sa drugim. Kako vrijeme što više odmiče, Strijelac nema potrebu da pokazuje svoje šarmerske sposobosti i da dokazuje sebi kako mu je odlično sa samim sobom. Riba, iako duboko povrijeđena, pokušava da nastavi svoj život, čak i ulazi u površne veze, ali duboko u sebi zna da sa svakom novom osobom traži onaj osjećaj koji je imala pored Strijelca. Koliko god stvari između njih bile komplikovane i naoko nepopravljive, na kraju je Strijelac taj koji rješava da da šansu njihovoj priči. Riba kao da to jedva čeka, jer nikada uistinu nije ni digla ruke od njih. Možda će biti potrebno vremena da se usklade, ali kada se konačno dogovore oko toga šta su ciljevi kojima oboje streme, njihov odnos postaje neraskidiv, piše “Besno pile“…

 

haber.ba

Komentari

komentara