Ljubav i veze

To im je u krvi.tako opstaju! – Kad muškarac odmjerava druge žene: Bijes ne pomaže, evo šta je rješenje

Napisao admin

Žene su stvorene da ih muškarci gledaju, i da u tome uživaju, kaže savjetnik za veze Beri Van Rensborg.


Foto:arhiva

Ma kakvu lepoticu držao za ruku, skoro svaki muškarac uvek odmeri još neku devojku. To mu je prosto u krvi. Žene mogu da se ljute, ali to je skoro pa instinktivna reakcija, nakon koje uvek slede rasprava ili svađa. 

Istražujući ovakvo ponašanje, naučnici su ponudili argument, koji bi svakog muškarca mogao da izvuče iz neprijatne situacije. Naime, oni kažu da muškarci nisu krivi jer gledaju druge ženske, već se to dešava jer njihovim mozgom upravljaju hormoni. 

Savetnik za veze, Beri Van Rensborg tvrdi da je takvo ponašanje prirodno i zaista ne bi trebalo da bude razlog za svađu. 

“Žene su stvorene da ih muškarci gledaju, i da u tome uživaju. Gledanje ne mora da se završi na pipkanju. Dozvolite to svom muškarcu i nećete imati problema”, kaže savetnik. 

Sa druge strane, psiholog Margaret Vuds osuđuje takvo ponašanje. 

“Koliko god bila lepa i samouverena, svaka žena će se uvrediti na takvo ponašanje partnera. Pitanje je samo hoće li se pobuniti ili će prećutati, ali će sigurno biti povređena”, kaže Vuds. 

Muškarci su predodređeni da osiguraju svojim genima opstanak, pa ih navala testosterona nagoni da, gotovo instinktivno, gledaju i druge žene.

superžena.net

Komentari

komentara