Ljubav i veze

Online upoznavanje! – Na ove stvari morate da obratite pažnju

Napisao admin

Šta morate znati prije nego što krenete u online potragu za dobrim frajerom?


Foto:arhiva

1. Smisao zabavljanja nije u tome da pronađete najboljeg dečka, već da pronađete onog koji će biti najbolji za vas pa razmislite koji su vam kvaliteti kod muškaraca najvažniji. Online zabavljanje nudi mnogo opcija, ali budite fokusirani na ono što želite i nemojte se upuštati u dopisivanje s nekim za koga već na početku vidite da nije onakav muškarac kakvog biste željeli kraj sebe.

 

2. Nemojte pretjerivati s provokativnim fotografijama. Malo seksepila je dozvoljeno, ali klonite se previše golotinje koja može imati suprotni efekat koji će o vama ostavljati utisak “lake djevojke”.

 

3. Izbjegavajte previše otkačene i zastarjele fotografije koje bi mogle da stvore pogrešnu sliku o vama. Na primjer, fotografija s fakulteta na kojoj imate 10 kilograma manje nego sad nije dobar prikaz toga ko ste i kako izgledate danas.

 

4. Kad smo već kod fotografija, četiri ključne fotografije su sljedeće: ona na kojoj radite nešto što volite; zatim fotografija na kojoj se družite s prijateljima; fotografija koja vas prikazuje u cijelosti, od glave do pete i jedna kvalitetna fotografija vašeg lica.

5. Da biste podstakli razgovor s osobom koja vas je privukla, dovoljno je da podijelite neke osnovne informacije o sebi. Ne morate odmah ispričati svoju cijelu životnu priču. Niko to ne želi da čuje prije nego vas uživo vidi.

 

6. Ostanite vjerni svom stilu. Vaše fotografije bi trebalo da prikazuju vaše različite strane, ali barem na jednoj bi trebalo da se vidi da ulažete u svoj izgled. Pokažite najbolju verziju sebe, a izdanja u pidžami ili rastegnutoj trenerici ostavite za kasnije.

 

7. Vaša profilna fotka trebalo bi da vjerodostojno prikazuje vaš izgled pa nemojte pretjerivati s šminkom. Malo sjaja za usne i maskare na očima je sasvim dovoljno.

 

8. Ako sami ne možete smisliti ništa lijepo ili zanimljivo o sebi, zamolite prijateljicu koja vas najbolje poznaje da vam pomogne. Ona će znati da istakne vaše pozitivne osobine kojih možda sami niste svjesni.

 

9. Nijedna osoba nije jednodimenzionalna pa nemojte kreirati profil koji će odražavati samo jednu vašu stranu. Istaknite različite dijelove svoje ličnosti i stvari koje volite da radite u svom životu.

 

10. Nemojte zaboraviti da vi imate kontrolu nad onim što svijetu otkrivate o sebi. Ako vam se ne sviđaju rezultati koje dobijate – promijenite nešto. Dodajte nove fotografije, promijenite sadržaj koji share-ujete. Sastavite dobar plan, budite svjesni svojih slabosti i budite spremni na sve. Nakon svega, nikad ne znate kada ćete upoznati osobu svog života. Ali prije ili kasnije, on će se pojaviti.

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara