Ljubav i veze

“Muž mi je dao uslov, a ako ga ne ispunim letim iz kuće, otišla sam istog trena”

Napisao H. H.

Bili smo godinama u vezi i zaista je izgledalo da je to to. Da nam je budućnost da budemo zauvijek zajedno zagarantovana. Ne samo budućnost nego da se slažemo u svemu.

Uvijek je bio dogovor između nas dvoje. Ništa nismo skrivali i o svemu smo razgovarali. Nakon 5 godina veze odlučili smo se za svadbu. Odnosno on me zapraosio, a ja sam pristala. Znali smo da to slijedi. To je bio realan sljedeći korak.

Nismo živjeli skupa prije nego svako kod svojih roditelja. Bio je dogovor da se nakon svadbe preselimo kod njegovih jer su imali malu kuću do svoje kuće pa da nam bude komotnije. Jeste da su bili blizu, ali to nam je bila jedina mogućnost u tom trenutku. I da imamo neku svoju privatnost. Ma sve je bilo odlično. Sve smo se dogovorili i tako oženili.

Prošlo je par mjeseci od braka i moram priznati da se on promjenio i da se drugačije ponašao. Nisam znala šta mu je. Mislila sam, možda mu je sve to novo pa treba vremena da se prilagodi, ali ništa se nije mijenjalo. Pustila sam sve i rekla vidjećemo. Treba vremena. Ja sam i dalje nastavila životom kao i prije. Imala sam 24 godine. Želim se još malo zabaviti sa prijateljicama. Koji put izaći i na kafe i slično, piše “Espreso“.

Za klince ima vremena. Ali zapravo vremena nije bilo kod mog muža. On je to htio odmah, ali je skrivao. I tako je pukao jedan dan i sasuo mi je sve u facu. Shvatila sam da je to ono što ga je mučilo sve vrijeme. Ali sad je pukao. Bilo je ružno.

Mogli smo o tome lijepo da razgovaramo. Ali to je valjda bio taj neki zadatak da me oženi i smjesti u kuću i ja mu rađam klince. Kuham, perem i čistim. To je sve ono što ja nisam planirala sa svojih 24 godine. Koma. Derao se iz petnih žila kako me nije sram da se toliko okolo družim i ispijam kafe kao udana žena. Da se smjestim kod kuće i radim zadatke za koje su žene namijenjene. Da nema nikad ručka.

A kad ima sve je odvratno. Da ako mu neću to raditi da se gonim van iz njegove kuće. Znači taj čovjek kojeg sam poznavala dugo i kojeg sam jako voljela se promjenio u trenu. Nakon toga svega sam ga ostavila i otišla, ali nikad nisam saznala niti me zanimalo kasnije da li je to svih ovih godina planirao i trpio ili je jednostavno u njemu puklo nešto u tom trenutku.

Ja jesam zamišljala brak sa klincima i kao porodica, ali trebalo mi je vremena. Odnosno to je trebalo sve ići svojim korakom. I nije samo to problem nego taj njegov nastup me doveo da ga zamrzim. Sve je palo u vodu tako i naš brak.

Sad sam sama i najveći problem mi je kome nakon ovoga da nekome ponovo vjerujem.

Komentari

komentara