Ljubav i veze

U KOJOJ SU GODINI ŽIVOTA ŽENE I MUŠKARCI NAJPRIVLAČNIJI?

Napisao H. H.

Stara izreka kaže da je ljepota u oku posmatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kada je u pitanju izgled, teško je generalizovati jer svi imamo različit ukus i potpuno drugačije stvari izazvaće u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi.

Međutim, mnogo istraživača odlučilo je da se pozabaviti temom privlačnosti i ustanovi u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drugačija u zavisnosti od spola.

Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Univerzitetz u Mičigenu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života. Tačnije, period njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini.

S druge strane, njeno istraživanje pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) period najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo – pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života.

Komentari

komentara