Ljubav i veze

Prvi utisak – Zablistajte na prvom sastanku

Napisao admin

Koliko je prvi utisak važan za početak jedne emotivne veze znaju podjednako i žene i muškarci. Pripadnici oba pola u pripremama za prvi sastanak sve više liče jedni na druge.


Ljubavni par (foto: cure.ba)

Fizički izgled je važan i jednima i drugima, a pozitivan stav i nonšalantno ponašanje je ono čemu svi teže.

MUŠKARCI

Garderoba

Sve veći broj muškaraca na prvom sastanku nosi novu odjeću jer žele da se ženama dopadne njihov stil oblačenja. Oni posebno naglašavaju dijelove tijela za koje misli da su najatraktivniji i time potencijalnim partnerkama šalju indirektne poruke.

Higijena

Muškarci su svjesni da žene ne vole neuredne muškarce i da poput skenera zapažaja svaki propust. Biti okupan, urednih noktiju i bez dlačica koje vire iz nosa i ušiju samo je početak sređivanja. U korišćenju najraznovrsnijih preparata muškarci su uspjeli da zasjene i žene.

Depilacija

Ima i onih najoptimističnijih koji na prvom sastanku očekuju i prvi seks. Upravo oni izdvajaju najviše vremena za sređivanje, pa depiliraju leđa, intimnu zonu, pa čak i gluteus.

Bitno im je da budu ljubazni

Muškarci su shvatili da grub stav nije nimalo privlačan ženama. Ne zaboravljaju ni komplimente.

Muke s razgovorom

Na prvom sastanku muškarci pokušavaju da se uklope u razgovorni stil žene. Većina njih prije sastanka razmišlja o potencijalnim pitanjima koje će postaviti. Dok teče razgovor, oni se non-stop pitaju da li će se dopasti dami koja sjedi preko puta njih. Druge žene su tema koju zaobilaze u širokom luku.

ŽENE

Garderoba i kozmetika

Odjeća, kozmetika, frizer i dalje su dio pripreme za prvi sastanak. Žene se jedino trude da ne ostave utisak da su previše vremena provele u sređivanju.

Želi da se ponaša prirodno

Dame nastoje da prikriju svoju nervozu. Biti nervozna znači pokrenuti niz neprijatnih događaja. Zato žene pažljivo planiraju sve detalje prije sastanka.

Neka razgovor teče

Pripadnice ljepšeg pola nastoje da ostave utisak osobe koja pažljivo sluša sagovornika. Žele da djeluju samouvjereno, komunikativno, ali da u tome ne pretjeraju.

Biti odmorna i izbjeći stres

Važno im je da se dobro odmore prije važnog datuma. Poručuju sebi: „To je samo sastanak, nije važno ako i ne uspije. Možda se i nećemo više sresti?”

Ne pričaju o bivšima

Seksualna iskustva i ljubav drže za sebe jer prvi sastanak nikako nije mjesto za te teme. Fokusiraju se na sadašnjost i što bolju procjenu osobe koja sjedi ispred njih.

Nisu skroz nedostupne

Muškarcima se dopada kada se bore za naklonost žena, ali ih nikako ne privlače one koje ne zanimaju ni muškarci ni ljubav.

24sata.hr

Komentari

komentara