Ljubav i veze

Da li možemo promijeniti baš sve – Koliko se možemo promijeniti radi nekoga?

Napisao admin

Kaže se da se ljudi itekako mogu promijeniti kada sretnu pravu osobu. Zanimalo nas je da li možemo promijeniti baš sve?


žena (foto:cure.ba)

Nema ničeg lošeg u mijenjanju nekih stvari zbog osobe do koje ti je stalo. To pokazuje više nego bilo koji poklon ili lijepa riječ. No, definitivno treba znati gdje je granica, posebno ako ti se čini da on na tebi pokušava promijeniti jako puno toga. Veza je ulaganje u nešto, no treba li ulagati vrijeme, ljubav i živce negdje gdje te partner pokušava učiniti drugom/”boljom” osobom, odnosno napraviti od tebe nešto što ti nisi?

Tu svakako ne spadaju stvari poput toga da gotovo uvijek kasniš, ako si ponekad malo previše ljubomorna ili se u svađama koristiš niskim udarcima. Ovdje spadaju stvari poput toga da tvom dečku smeta kako se ti oblačiš, ponašaš u društvu njegovih prijatelja, zašto izlaziš sa svojim prijateljicama ili zašto imaš neko mišljenje. Ako tebe nešto čini srećnom i zadovoljnom, to ti niko nema pravo oduzeti!

Čovjek je takav kakav je, to možeš ili prihvatiti ili nastaviti. Možeš mijenjati jedino sam sebe, ali uglavnom su to sitnice koje nekome puno znače i kojima ne mijenjamo svoje “pravo ja”. Na kraju, u nešto se i morao zaljubiti, zar ne? Pa očito nije sve tako crno.

Index.hr

Komentari

komentara