Ljubav i veze

Muškarce ne privlače inteligentne žene: Istraživanje pokazalo na koji tip najčešće padaju!

Napisao H. H.

Muškarci su ocjenjivali koliko djevojke na fotografijama smatraju poželjnima.

Nedavno sprovedeno istraživanje nastojalo je da dođe do odgovora šta to tačno privlači muškarce. Kako bi došli do rezultata, naučnici su pokazali grupi muškaraca fotografije raznih žena, a na njima je bilo da ocjene koliko djevojke na fotografijama smatraju poželjnima.

Krhke i ‘ranjive’ žene kao na primjer one niskog rasta i mršavije figure nisu smatrali pretjerano privlačnima. S druge strane, psihičku ranjivost su naveli kao poželjnu, odnosno žene koje se ponašaju djetinjasto i pomalo glupo, dobile su znatno bolje ocjene. Žene koje su djelovale inteligentno, snažno i samopouzdano dobijale su mnogo niže ocjene.

Kada su naučnici pitali ispitanike o mogućnosti ozbiljne veze s ‘djetinjastim i manje inteligentnim’ ženama, zanimanje za njih je znatno palo. Dakle, može se zaključiti da je procjena trenutne ranjivosti žene ključna za aktiviranje psihološkog mehanizma muškaraca povezanog sa se*sualnim iskorišćavanjem. Nadate li se vezi na duge staze, ne plašite se da ga šarmirate svim svojim atributima, piše “Cosmopolitan“.

Komentari

komentara