Ljubav i veze

Spolni odnos u brojkama – Saznajte idealnu dužinu, broj i trajanje!

Napisao admin

Idealan seks ne bi trebalo da traje duže od 23 minuta, pokazala je studija britanskog lanca seks-igračkama Lovehoney, a istraživanje Centra za promociju seksualnog zdravlja na Institutu Kinsey u Indiani pokazuje da seks u prosjeku i traje oko pola sata.


Strast (foto: cure.ba)

Nije do kraja jasno jesu li u oba istraživanja uključeni i odgovarajući minuti za predigru. Iako svi mislimo da to traje puno kraće, prosječna predigra traje oko 20 minuta. Seksamo se 103 puta godišnje, odnosno gotovo svaki treći dan, što je donekle u okvirima preporuke koju je u svojoj emisiji istakao slavni dr. Oz.
On tvrdi da seks najmanje dva puta nedjeljno poboljšava imunitet i povećava nivo serotonina, hormona sreće, pa je taj ritam preduslov dobrog zdravlja.

Stručnjaci kažu da tokom 30-ak minuta klasičnog seksa potrošimo oko 200 kalorija. Zadržimo li se samo na proseku, to znači da slatkom vježbom možemo izgubiti oko 5,8 kilograma za godinu dana.  

Nakon 50-ete kreće uživanje
Čak 70 posto žena starijih od 50 kažu da im je seks bolji nego u mladosti i 74 posto muškaraca iznad 50-e više uživa u seksu nego u 40-im.  

Savršena dužina
Za užitak je dovoljno 12 cm, ali savršen ‘alat’ ima između 18,4 i 20,9 cm, rekle su ispitanice u studiji najpoznatijega svjetskoga seksološkog Instituta Kinsey.  

Ženske taktike za pomoć u kući
Čak 84 posto žena upušta se u seks sa partnerom da bi ga “natjerale” da pomogne oko kućanih poslova, pokazuju istraživanja. Oko 60 posto ispitanika smatra da je seks zabavan i vrlo važan dio njihova života.  

Orgazam prema polu: Muškarci vode
U prosjeku 48 posto ispitanika doživi orgazam, a 44 posto njih je zadovoljno seksualnim životom. Razlike u spolovima su jako velike: odnos završi orgazmom za 64 posto muškaraca i samo 32 posto žena.  

Žene tvrde: Ko više trenira, više i uživa!
Oko 48 posto žena kaže da glume orgazam, a 45 post njih priznaje kako su vježbom uspjele doći do kvalitetnijih orgazama.

 

blic

Komentari

komentara