Ljubav i veze

Prestani ih praviti – 5 najčešćih grešaka prilikom upoznavanje novog frajera

Napisao admin

Upoznala si nekog za koga misliš da je sjajan, a onda se dogodi nešto čudno.


Muškarac i žena (foto: cure.ba)

Shvatiš da je on sve, samo ne ono što si tražila. Ako neprestano privlačiš “krive” muškarce, prestani raditi sljedeće stvari:

Praviš se da si neko drugi

Iako ćeš se potruditi ostaviti dobar prvi utisak, moraš pripaziti da se “uljepšavanje činjenica” ne pretvori u naviku. Tek kad se nekome pokažeš u pravome svijetlu, moći ćeš vidjeti sviđaš li se toj osobi onakva kakva jesi, i sviđa li se on tebi.

Ignorišeš upozoravajuće znakove

Vjerovatno znaš koji su problemi uzrokovali raspad prijašnjih veza pa te informacije iskoristi pri potrazi budućeg dečka jer ćeš napredovati puno brže nego inače. Spojevi su zapravo eliminacijski proces koji ti omogućava da kraj sebe zadržiš osobe koje ti odgovaraju te da odbaciš one koje ti ne odgovaraju.

Trpiš nešto što ne trebaš

Svi imamo osobine koje su nepodnošljive ostalima, ali ponekad nas nečije toliko iritiraju odmah na prvu da se ne isplati prolongirati nepotrebno mučenje. Ako tolerišeš nešto što ti se zapravo ne sviđa, tratiš svoje dragocjeno vrijeme, a to je nešto što zaista nema smisla. Kasnije ćeš požaliti što nisi prekinula prije nego što si ga zamrzila zbog onoga što ti se nije sviđalo na samome početku.

Ne slušaš intuiciju

Tvoja je intuicija bitnija nego što to možda želiš priznati. Probaj se prisjetiti svih loših momaka s kojima si dosad imala posla – vjerovatno ćeš zaključiti kako si odmah znala da nešto s njima nije u redu, zar ne? Sljedeći put si skrati muke i poslušaj šta ti govori intuicija.

Ne slušaš tuđe savjete

Tvoji te prijatelji i porodica vole, a iako često ne budu u pravu kad ti “pametuju”, nemoj se oglušiti na njihova upozorenja glede novog frajera u svom životu. Oni sliku vide realnije nego što ju vidiš ti koja si zaljubljena i pod utiskom.

index.hr

Komentari

komentara