Ljubav i veze

Otkrivamo – Zbog čega žene vole ili ne vole analni spolni odnos?

Napisao admin

Analni seks se sve češće koristi u današnje vrijeme. U nekim sredinama analni seks je tabu tema, dok se u drugim upražnjava veoma često. Bilo kako bilo, većina muškaraca bi bi voljeli upražnjavati analni seks sa svojom partnericom.


Par (Foto: Cure.ba)

Međutim, malo žena voli analni seks, dok dosta njih uopšte ne žele probati tu vrstu seksa, jer je to bolno iskustvo. Analni seks može biti bolan, ali to je zgodna opcija začinjavanja vašeg seksualnog života. Ovdje je kratak opis zbog čega žene vole ili ne vole analni seks. 

1. Što žene vole kod analnog seksa?

– Duboko prodiranje čini da se osjećaju dobro i ugodno.

– Ovaj seks je „nestašan“, pa može pružiti više senzualnosti u vašem krevetu.

– Nova sorta orgazma idealna je za promjene. 

– Neke žene vole stenjati tokom analnog vođenja ljubavi.

2. Šta žene mrze kod analnog seksa? 

– Jedan od glavnih razloga zašto žene mrze analni seks je bol. Penetracija u taj dio tijela može biti jako bolno iskustvo za ženu. To je razlog zašto žene mrze analni seks. Prvi prodor može biti jako bolan, ali s vremenom to može postati podnošljivo.

– Analni seks je prljav nekim ženama, jer u tim uslovima teško je održavati higijenu i lijepo izgledati pred svojim partnerom. Upravo taj nered koji je prisutan u analnom seksu može biti glavni razlog zbog čega se žene ne žele odlučiti na njega. Pokušajte započeti analni seks sat vremena nakon pražnjenja crijeva, ukoliko vam je ovo jedini razlog izbjegavanja ovakve vrste seksa. 

– Nehigijena i nezaštićen seksualni odnos dovodi do širenja infekcija i bakterija u genitalijama. Uvijek stavite lubrikant prije početka analnog seksa i uvijek stavite kondom kako bi osigurali što bolju higijenu i zaštitu. 

cure.ba

Komentari

komentara