Ljubav i veze

Greške koje žene prave – Otkrijte zašto vam ne ide u ljubavi

Napisao admin

Nekim ženama nikako ne ide u ljubavi. To nema veze s njihovim izgledom, ponašanjem ili nekim trećim stvarima. To je u stvari najčešće odraz njihove unutrašnje zbunjenosti, jer ni same ne znaju šta stvarno žele, odnosno ne žele.


par (foto:cure.ba)

Da li ste i vi sami i nikako da vam krene u ljubavi? Provjerite da li je možda riječ o nekoj od ovih grešaka. 

Razmislite još jednom o svom idealnom muškarcu 

Volite zgodne i šarmantne muškarce? Imponira vam što se sve žene okreću za njim? Sviđa vam se njegova slatkorečivost? Da, to su zaista zanimljive i privlačne osobine, ali teško da ćete s takvim muškarcem ostvariti stabilnu vezu kojoj stremite. Dakle, razmislite još jednom o svom idealnom muškarcu i nastojte da ta slika bude blizu realnosti da biste mogli i da ostvarite normalnu vezu. U suprotnom ćete stalno birati one koji ne žele da se skrase. 

Strpljenje je vrlina 

Doste vam je čekanja? Želite da se ta prava ljubav već jednom dogodi? Ako ste u takvom stanju, onda niste ni mudri ni racionalni i skloni ste povlačenju potpuno pogrešnih poteza. Kad ste nestrpljivi, skloni ste da birate muškarce koji nisu dobri za vas. Morate da se smirite i budete strpljivi. Samo kad ste smireni, možete pametno i mudro da sagledate sve opcije i odlučite šta je najbolje za vas. Nemojte srljati grlom u jagode. 

Vidite ljubav i tamo gdje je nema 

Da li vam se dogodilo da ste upoznali muškarca i poslije nedjelju dana zaključili da ga volite? Postoje žene koje poslije samo nekoliko dana zaključuju da su bezglavo zaljubljene i to samo zato što je dotični muškarac uradio dvije ili tri lijepe stvari za nju. Lijepo je kad neko nešto lijepo uradi za vas, ali to nije znak da ste srodne duše i da je to ljubav. Zrele žene zaljubljuju se u osobu, u čovjeka, a ne u to što im neko povremeno nešto lijepo uradi. U redu je da se zabavljate, ali nemojte gajiti iluziju o ljubavi tamo gdje je nema. 

Ni sami ne znate šta biste 

Neke žene stalno kukaju da su same i da ne uspijevaju da pronađu odgovarajućeg muškarca. Kad ih pitate kakvog tačno muškarca traže i kakvu vezu žele, ostaju nijeme. Zašto? Zato što u stvari ni same nikada nisu razmislile o tome, a to je prvi korak prema stabilnoj vezi – vi morate da znate šta želite. Ako još uvijek ne znate, sijedite i razmislite, ali pazite da budete realni. Tražite samo ono što i sami možete da ponudite. Kad jednom definišete kakvu vezu želite i kakav bi muškarac mogao da funkcioniše u takvoj vezi, stvari će vam postati puno jasnije i obratićete pažnju možda i na neke muškarce na koje prije niste obraćale pažnu.

cure.ba

Komentari

komentara