Ljepota

Svojom ljepotom je opčinila Sulejmana, a ovo je njenih 8 tajni: Lijepa Šeherezada kilograme skida dobro oprobanim receptom! (FOTO)

Napisao H. H.

Prelijepa glumica Berguzar Korel, koju pamtimo po ulozi neodoljive Šeherezade, ističe da vodi računa o svom izgledu, a za višak kilograma pravo rješenje.

Nezaboravna Šeherezada iz “1001 noći” i supruga Halita Ergenča, Berguzar Korel (33) i danas ima savršen stas, baršunastu kožu i gustu sjajnu kosu kao i kad je bila na početku dvadesetih, zbog čega izaziva iskreno divljenje žena širom sveta, piše Lisa.

A tu fizičku lepotu dodatno naglašava iskričava životna vedrina i silna energija koju lepa glumica isijava gde god da se nađe. Evo u čemu je tajna njene lepote, vitalnosti i zdravlja.

Ljubavni trougao koji je šokirao Tursku: Šeherezada je odabrala ljubavnicu sultanu Sulejmanu (FOTO)

1. Vitkost pre svega dugujem redovnom treningu, a da slučajno ne bih koji preskočila, anagažovala sam ličnog trenera koji je uz mene čak i na letovanju. Zato mi se prijatelji smeju i u šali kažu da treniram poput fudbalera. Onih dana kad baš ne mogu na trening obavezno prepešačim najmanje šest kilometara.

2. Na našoj trpezi je samo sveže voće i povrće, i to organsko, nabavljeno na pijaci a ne u megamerketu. Svakog petka odlazim na pijacu orgnaske hrane i tamo ga kupujem od seljaka koji su ga proizveli. Takođe mi je veoma bitno da svako voće i povrće jedem samo tokom njegove sezone. Od tog pravila ne odustajem.
3. Ishrana mi je bogata mahunarkama i namirnicama koje proizvde proteine sagorevače masti. I ugljeni hidrati su zastupljeni radi balansa, ali samo u vidu barenog pirinča.

4. Po preporuci lekara konzumiram specijalne biljne čajeve, a umesto zelene salate koristim rukolu.

5. Dnevno popijem najmanje 1,5 litar vode, ali je nikada, baš nikada ne držim u plastičnoj ambalaži, već isključivo u staklenoj. Uz to voda mora da bude alkalna, te smo zbog toga u kući montirali specijalan prečistač.

Međutim, pored zdrave ishrane, Berguzar ipak ne može da odoli jednoj stvari, te, verovali ili ne, često ima problema sa kilogramima. 6. Jedini greh su mi slatkiši, obožavam da ih spremam ali i da ih jedem. Zato njih nikako nisam mogla da se lišim i jedem ih svaki dan, ali zahvaljujući biljnim čajevima sagorevačima kalorija ne gojim se.

7. Uveče, kad god mi obaveze dozvole, rano odlazim na spavanje, ali, što je takođe važno, i rano ustajem. Tada je zapravo najbolje vreme za vežbanje.

8. Kad iz nekog razloga moram da skinem koji kilogram, koristim oprobanim recept kojim regulišem varenje i ubrzavam metabolizam: uveče u čašu od dva decilitra u vodu potopim dve suve kajsije, jezgro jednog oraha i štapić cimeta i to ostavim kraj uzglavlja. Čim ujutro otvorim oči, pojedem kajsije i orah a vodu popijem. Rezultati se vide vide već posle nekoliko dana,piše, http://www.story.rs/

 

Komentari

komentara