Ljepota

MASKA ZA SUPER-ZATEZANJE LICA: Nakon 12 nanošenja nećete se prepoznati! (RECEPT)

Napisao H. H.

Preporučujemo vam genijalnu masku za zatezanje lica od lanenih sjemenki za sve tipove kože…

Ukupno 12 tretmana u 12 dana i nećete prepoznati sebe, izgledat ćete fantastično!

Zašto lanene sjemenke?

Sjemenke lana sadrže velike količine kalijuma, magnezija, vitamina E, esencijalnih aminokiselina, uključujući i Omega 3 masne kiseline. Blagotvorno djeluje ne samo na zdravlje čovjeka nego i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo, piše “Uspešna žena“. Najinteresantnija komponenta lanenog sjemena je – fitoestrogen…

Zahvaljujući fitoestrogenu dobivenom iz hrane, koža žene ostaje lijepa i mlada, čak i u zreloj dobi. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju.

Lanene sjemenke iz ove maske donose u vaše potkožno tkivo svoje ljekovite, pomlađujuće masnoće i vraćaju onu “mladenačku napetost” u “ispuhane” i naborane zone lica, posebno u osjetljive zone kože oko očiju gdje je koža najtanja i najsklonija borama.

Kako pripremiti i koristiti Lanenu masku

Najbolje je kupiti cijele sjemenke lana i sami ih mljeti svako 2-3 dana da imate svježu turu – u mlinu za kafu (ne morate ih skroz samljeti u brašno, samo malo zdrobite). Neki doduše koriste i cijele sjemenke za ovaj recept, ali mislimo da su mljevene sjemeke praktičnije jer brže i bolje puštaju ljekovite tvari u vodu. Iako su kupovno mljevene sjemenke praktičnije za upotrebu, cijele sjemenke imaju duži rok trajanje. Kod kulinarske upotrebe, cijele sjemenke se izbjegavaju jer samo prođu kroz tijelo, bolje ih je iznova svježe samljeti.

Svakako prilikom kupovine obratite pažnju da sjemenke budu visoke kvalitete bez znakova vlage.

Čuvajte ih dobro zatvorene, na hladnom, tamnom i suhom mjestu – do godinu dana. Ukoliko koristite mljevene sjemenke, pazite jer se stajanjem lako užegnu. Stoga ih, za razliku od cijelih sjemenki lana, čuvajte u frižideru.

Ujutro pripremate masku za zatezanje lica od lana koju ćete koristiti svaku večer.

Priprema

U posudu stavite 1 kašiku lanenog sjemena i prelijte s 1/3 čaše vrele prokuhane vode, promućkajte nekoliko minuta, zatim pokrijte salvetom i ostavite da stoji do uvečer.

Uvečer procijedite. Koristite samu gustu želatinoznu vodu u koju je laneno sjeme pustilo svoje ljekovite tvari.

Upotreba

Na očišćeno lice i vrat, nanesite ovu lanenu otopinu s komadićem vate. Ne morate brinuti da izbjegavate zonu oko očiju, slobodno nanesite i tu, samo pazite da ne upadne u oko.

Kada se maska na licu sasuši – namažite ponovo. Proceduru ponovite ukupno 5 puta.

Pokušajte u vrijeme postupka nanošenja maske ne pričati i ne smijati se. Najbolje je sve raditi u tišini i biti opušten.

Kada završite s postupkom, isperite lice vodom (najbolje prokuhanom vodom sobne temperature) i namažite lice hranjivom kremom, serumom ili uljem.

Nakon 12 svakodnevnih procedura nećete prepoznati sebe – toliko će biti dobar Vaš izgled!

Efekti:

Temeljito čisti i uklanja nečistoće iz kože,
Podiže konture lica, tonira i zateže kožu,
Minimizira velike pore,
Vlaži kožu,
Radi piling kože,
Smanjuje višak sebuma na masnoj koži,
Pomaže spriječiti nastanak akni i oslobađa kožu od prištića,
Usporava nastanak bora i uklanja fine linije zbog svojih jakih anti-aging svojstva.

Komentari

komentara