Ljepota

Savjeti – Kako očistiti kreon sa očiju?

Napisao admin

Kreon ili olovka za oči (posebno u crnoj boji) je postala osnovni proizvod za šminkanje kod žena. Međutim, postoje mnoge žene koje smatraju da je olovka uza oči jedan od razloga dobivanja tamnih krugova oko očiju.


Oči (Foto: Cure.ba)

Dakle, evo nekoliko savjeta kako učinkovito ukloniti ovaj beauty proizvod. 

1.    Mlijeko za čišćenje.

Trebate redovno očistiti lice. To bi trebao biti dio vašeg svakodnevnog beauty režima. Čak i ako se primjenjujete minimalne količini šminka, uvijek očistiti lice mlijekom za čišćenje. Za uklanjanje olovke sa vaših očiju, nanesite mlijeko za čišćenje na lice i masirajte oko očiju. Uzmite vaticu i očistite područje oko očiju. Također možete koristiti i kremu za uklanjanje šminke. 

2.    Operite. 

Ako ste u žurbi i želite ukloniti olovku za oči, samo operite lice sa vodom. Nježno utrljajte ispod očiju pjenu za lice i operite. Također možete koristiti i piling za čišćenje. 

3.    Ulje. 

Jedan od najboljih savjeta za uklanjanje olovke i sprečavanja stvaranja tamnih krugova ispod očiju, jeste masaža uljem svaku večer prije odlaska na spavanje. U tu svrhu, možete koristiti maslinovo ulje. Uzmite nekoliko kapi ulja i masirajte ispod očiju. Ricinusovo ulje će ukloniti olovku za oči i povećati rast trepavica. Ako ste u žurbi, samo masirajte ispod očiju s uljem, a zatim protrljati s pamučnom krpicom. Poslije toga operite vaše lice. 

4.    Komad mokrog platna. 

Samo potopiti komad mekane krpe u vodi, a zatim protrljajte ispod očiju. Možete to učiniti prije ili nakon uklanjanja šminke.

5.    Vazelin. 

Ovo je još jedan beauty savjet sa kojim možete ukloniti olovku sa očiju. Masirajte s vazelinom oko očiju, a zatim obrišite pamučnom krpicom. 

cure.ba

Komentari

komentara