Ljepota

Savjeti – Piling od senfa za prekrasnu kožu

Napisao admin

Želite se osloboditi od mitesera, naravno, i dobiti blistavu kože? Mi vam nudimo rješenje. Sjemenki gorušice su vrlo zdrave za kožu. One djeluju kao vrlo dobar prirodni piling. Ovo je sastojak koji je vrlo lako doseupan u vašoj kuhinji i gotovo u svim trgovinama. Postoji više načina korištenja senfa za njegu kože. Mi vam donosimo nekoliko pilinga.


Žena (Foto: Cure.ba)

Senf i eterična ulja. 

Uzmite 1 kašiku sjemenki gorušice i 2 kašike bilo kojeg eteričng ulja poput lavande ili ruže i dobro izmiješajte. Koristite ovu smjesu kao prirodni piling za lice i trljajte ovom smjesom lice, prvo u smjeru kazaljke na satu, a zatim u suprotonom smjeru. Učinite to u roku od 3-4 minute, a zatim isperite. 

Senf, limun i med. 

Prirodni piling od limuna, meda i senfa ja jako koristan za kožu. On ne samo da će vam pomoći da se oslobodite od mitesera i i mrtvih stanica kože, nego će također učiniti vašu kožu blistavijom i zdravijom. Pomiješajte 1 kašiku sjemenki gorušice, 1 kašiku meda i 1 kašiku soka od limuna. Utrljajte smjesu na vaše lice, prvo u smjeru kazaljke na satu, a zatim u suprtonom smjeru. Isperite hladnom vodom nakon 2-3 minute.

Senf i Aloe vera. 

Senf i gel Aloe vere je vrlo dobra kombinacija za hidratatiziranje, a ujedno i čišćenje lica. Pomiješajte 1 kašiku sjemenki gorušice i 2 kašike gela Aloe vere i dobit ćete odličan piling.

Senf i vrhnje. 

Uzmite 1 kašiku vrhnja i 1 kašiku sjemenki gorušice i utrljajte nježno na vaše lice 3-4 minute. Nakon što operete lice vaša koža će biti blistavija i sjajnija.

Senf i kukuruzno brašno. 

Izmješajte 1 kašiku sjemenki gorušice, 1 kašiku vode i 1 kašiku kukuruznog brašna. Radite pilig sa ovom smjesom 2-3 minute. Isperite kožu vodom i vaša koža će biti veličanstvena.

cure.ba

Komentari

komentara