Ljepota

Svim ljubiteljima putovanja – Mjesta koja morate vidjeti prije nego umrete (VIDEO)

Napisao admin

Svim ljubiteljima putovanja koji vole otkrivati i istraživati nove destinacije donosimo mjesta koje zaista vrijedi vidjeti jer su naprosto očaravajuća.


zanimljivo (foto:cure.ba)

Na stranici list25.com sastavili su popis na kojem se našlo 25 mjesta koja morate vidjeti prije nego napustite ovaj svijet. 

Ne biste vjerovali, ali na popisu su se našla i Plitvička jezera, i to na 12. mjestu. Inače, Plitvička jezera našla su se i među 25 najljepših slapova na svijetu na popisu istog portala. 

Na prvom mjestu našli su se otoci Phi Phi na Tajlandu. Riječ je o mjestu na kojem je sniman film Žal, u kojem glumi Leonardo DiCaprio. 

Drugo mjesto zauzima Dolina spomenika u Utahu. Ova američka pustinja mnogima je poznata iz vesterna. 

Treće mjesto pripalo je Socotri u Jemenu. Ovaj najneobičniji otok na Zemlji nalazi se u Indijskom okeanu, a najbliže kopno udaljeno je 350 kilometara (Somalija). Zbog ekstremnih klimatskih uslova, na otoku rastu biljke kojih nema nigdje drugdje. 

Maldivi su se našli na četvrtom mjestu. Ova otočna država u Indijskom okeanu sastoji se od oko 1.200 otoka grupisanih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a 80 se koristi samo za turizam. 

Peto mjesto pripalo je piramidama u Gizi, Egipat. Svakog dana oko 5.000 ljudi iz čitavog svijeta dolazi vidjeti čuvene piramide.

cure.ba

Komentari

komentara