Ljepota

Merlin Monro – Šta o ljepoti možemo naučiti od Merilin?

Napisao admin

Mnogi je smatraju seks simbolom za sva vremena, što bi trebalo da znači da je Merilin mnogo vodila računa o izgledu. Međutim, djeluje da je lijepa glumica bila veoma opuštena kada je riječ o njezi, za razliku od savremenih zvijezda.


Merlin (Foto:Cure.ba)

Zanimljivo je, međutim, da je Merilin 1952. objavila knjigu pod nazivom “Kako ostajem u formi” (How I Stay In Shape) u kojoj ova tada 26-godišnja žena opisuje kako se njeguje sa lahkoćom.

Na visinu od 164 cm Merilin je imala od 54 do 63 kg, ali na fotografijama zrači veoma zdravom ljepotom.

“Iskreno, nikad nisam mislila da imam izuzetnu figuru. Moja jedina briga bila je da imam dovoljno da jedem”, istakla je u knjizi Merilin, koja je odrasla u vrlo siromašnoj porodici.

Danas su ženama idoli osobe poput Kejt Mos i Viktorije Bekam koje se iscrpljuju raznim rigoroznim dijetama.

Nedavna studija pokazala je da 65 odsto žena pati od nekog poremećaja ishrane, a još deset procenata ima barem neki od simptoma.

Šta je jela Merilinka?
“Pijre nego što se istuširam ujutru, zagiejem šolju mljeka, u njega razbijem dva jaja i umutim viljuškom.

To pijem dok se oblačim. Sigurno je bolje od suplemenata u pilulama, a sumnjam i da bi i jedan ljekar mogao da propiše hranljiviji doručak za zaposlenu devojku u žurbi”, napisala je ona.

“Moje večere su veoma jednostavne. Svake noći kupim juneći ili jagnjeći odrezak koje ispečem u rerni.

Uz meso pojedem četiri ili pet sirovih šargarepa i to je to. Mora da sam djelom zec, pošto mi šargarepe nikad ne dosade”.

Ona nije bježala ni od slatkiša i često je jela sladolede.

Ipak, hranila se zdravom neprerađenom hranom i nikad nije preskakala obroke. Prednost je davala proteinima, a energiju trošila vježbanjem.

Vežbanje
Merilin nije voljela da vježba, ali je to ipak morala da čini.

Odmah po ustanjaju, radila je vježbe koje je sama osmišljavala sa tegovima od 2 kg u trajanju od deset minuta do pola sata – u zavisnosti od toga kako se osjeća.

“Njen stav bio je ispravan jer je slušala svoje telo”, kaže današnji fitnes guru Dalton Vong.

Zapravo, nedavno istraživanje o treninzima visokog intenziteta objavljeno u žurnalu “The Lancet” potvrđuje da je za svaku odraslu osobu dovoljno deset minuta vježbanja dnevno.

Vježbe sa tegovima su odlične, jer povećavaju metabolizam mirovanja i pomažu da sagorjevate kalorije tokom čitavog dana. Uz to, možete da održavate i tonus mišića.

Nedavno istraživanje pokazalo je da čak 90 odsto žena nesretno zbog svog izgleda, a dve trećine bi se podvrglo estetskom zahvatu.

Međutim, Merilin i uopšte žene njenog vremena, nisu brinule o takvim stvarima. Možda bi današnje zvjezde ipak trebalo da se povedu njihovim primjerom.

cure.ba

Komentari

komentara