Ljepota

Top 5 – Jednostavni trikovi da izgledate mlađe i vitalnije

Napisao admin

Primijenite ovih pet savjeta i izgledaćete barem nekoliko godina mlađe i bićete vitalnije.


Lijepa žena (foto: cure.ba)

KOŽA
Umjesto: Sapuna i vode
Probajte: Kreme i losione

Umivanje sapunima, naročito neadekvatnim, isušuje kožu i stari kožu. Lice čistite blagim, hidratantnim losionima, koristiti anti ejdžing kreme sa zaštitnim faktorom i bogate vitaminom C i A. Neka ovo postane praksa već u ranim tridesetim, jer će vam kasnije trebati samo jača i kvalitetnija sredstva da kožu održite bez bora.

ŠMINKA
Umjesto: Skrivanja
Probajte: Nanesite svjetlost

Gust korektor ispod očiju je najgora stvar koju možete da uradite svom licu. Da biste prikrili „kesice“ i tamne krugove utapkajte malo izrazito svijetlog pudera. Izvijte zanosne trepavice, jer one oči čine otvorenijima. Koristite tečni mat puder ili hidratantne tonizirajuće kreme. Za ruž birajte koralne nijanse i malo sjaja.

KOSA
Umjesto: Tamne boje
Probajte: Sjajne nijanse

Čak iako ste osijedeli ne morate da se farbate. Možete samo da kosu prošarate svijetlim pramenovima i to može djelovati vrlo efektno. Umjesto da kosu mrcvarite teškim farbama i preparatima, brinite o njenoj teksturi, stavljajte pakovanja da bi bila mekana i sjajna. Birajte svjetlije nijanse za vašu kosu, a frizura će takođe obrisati nekoliko godina. Ne morate uvijek da budete ultimativno moderno ošišani, ali nekoliko pramenova će donijeti živost.

ODJEĆA
Umjesto: Odijela
Probajte: Kombinovanje garderobe

Ne nosite crne pantalone, bluzu i kardigan – izgledaćete veoma starije. Izbjegavajte i klasična odijela. Kombinujte, na primjer, bijele pantalone, štikle, i slojevitu haljinu. Birajte i krupne, šarene komade nakita, efektan sat. Posvetite se i pedikiru. Crvena boja je dosadna – nanesite ljubičasti, plavi, crni lak na nokte.

TIJELO
Umjesto: Šetnje
Probajte: Hodajte unazad

Svaka rekreacija je dobra i poželjna. Da biste izbjegli rutinu i da biste mozak održali vitalnim povremeno hodajte unazad, igrajte košarku, igrajte balet, balansirajte na jednoj nozi zatvorenih očiju. Jednom nedjeljno probajte neku novu fizičku aktivnost. Ne zaboravite i da je osmijeh sjajan fejslifting preparat, koji daje trenutne rezultate.

cure.ba

Komentari

komentara