Ljepota

Do lijepog i čvrstog lica bez bora – Podmlađivanje matičnim ćelijama iz masnog tkiva

Napisao admin

Transferiranom mašću punimo upale zone lica uglavnom oko očiju, obraza, usta i bore oko usana, područje čela i nazolabijalne brazdeLipofiling je estetski zahvat podmlađivanja kože, smanjivanja bora i korekcije deformiteta vlastitim masnim ćelijama. Transfer masti je procedura u kojoj se liposukcijom uzete masne ćelije iz jednog dijela tijela (trbuha, stražnjice) prenose na drugi dio.


djevojka (foto:cure.ba)

Masno tkivo se zajedno s tkivnom tekućinom ubrizgava u lice, a matične ćelije koje se nalaze u masnom tkivu (riječ je o adultnim, a ne o embrionalnim matičnim ćelijama)imaju sposobnost da vrše reparaciju tkiva.

Koža i mišići

Koža lica starenjem gubi elastičnost, postaje opuštena i sklona pojavi bora. Bore se pojavljuju u zonama najveće pokretljivosti mišića kao što su područja oko očiju i usana. Srednji sloj-mast leži između kože i mišića. Starenjem i pod utjecajem gravitacije masni jastučići se iz područja obraza spuštaju prema donjem rubu vilice.

Smanjenjem volumena masti u dijelu obraza oni dobiju upali izgled. Ovako nastale promjene tretiramo lipofilingom. Transferiranom mašću punimo upale zone lica uglavnom oko očiju, obraza, usta i bore oko usana, područje čela i nazolabijalne brazde. Masnim ćelijama moguće je podmladiti cijelo lice i načiniti tzv. volumetrijski face lifting. Koža postaje napetija, elastičnija i s manje bora.

Modrice i otekline

Za lipofiling je potrebno izvaditi masno tkivo iz dijela tijela koje sadrži veliki sloj masnoća (trbuh, bedra). Masne ćelije se pročišćavaju infuzionim otopinama, centrifugiraju i injektiraju u željeno mjesto.

Nakon injektiranja tretirana mjesta su otečena i upaljena. To traje nekoliko sati ili dana, a u posebnim slučajevima i duže. U području odakle se uzimaju masne ćelije bit će prisutne modrice i otekline. Ovo područje se zaštiti kompresivnim zavojem 2-3 sedmice nakon zahvata.

Rezultati

Prvi rezultati vidljivi su već nakon 10 dana. Rezultati su odlični i trajni i postotak masnog tkiva koji preživi transfer iznosi 70-80 posto. U svakom slučaju radi se o najprirodnijoj i dugoročno najefikasnijoj metodi sa sjajnim rezultatima koji traju godinama.

cure.ba

Komentari

komentara