Ljepota

Uštedite vrijeme i u trenu zablistajte – Trikovi za ljepotu u hitnim situacijama

Napisao admin

Pročitajte slijedećih nekoliko trikova koji će vam pomoći da uštedite vrijeme i da u trenu zablistate.


Lijepa zena (foto: cure.ba)

Crveno lice

Ukoliko poslije treninga ili bilo koje fizičke aktivnosti planirate da odete na sastanak ili druženje sa prijateljima, a vaše lice izgleda užareno i crveno, probajte trik sa krpom. Pokvasite krpu u hladnoj vodi, iscijedite je i stavite oko vrata.

Lak za nokte

Da vam se lak na noktima što prije osuši, kad ga nanesete, potopite prste u hladnu vodu i držite tako oko dva minuta.

Otečene oči

Problem jutarnje otečenosti lica riješićete sa kesicom smrznutog povrća ili bilo čim što vam se nadje u zamrzivaču. Držite oko 10-ak minuta.

Koža iritirana od depilacije

Iritacije na koži izazvane depilacijom najbolje ćete smiriti sa hidrokortizonskom kremom, koja će ublažiti crvenilo i normalizovati kožu. Kremu nanesite odmah nakon depilacije i pustite da je koža upije. A ako želite da što bezbolnije prodjete na depilaciji, orijentišite se po svom menstrualnom ciklusu. Ne zakazujte termin tri dana pred menstruaciju, obzirom da je koža tada najosjetljivija.

Napuknut nokat

 Izrežite malo parčence papira od kesice od čaja i namažite ga ljepilom. To parče papira zalijepite na napuknut nokat i ostavite da se osuši. Zatim, sa turpijom nježno turpijajte nabore od papira sve dok se ne izjednači sa noktom. Na kraju, nalakirajte sa tri sloja.

Sušenje kose na brzinu

Prije nego što počnete sa sušenjem, zamotajte kosu u peškir da upije što više vode.  Savijte glavu na dolje i prebacite kosu preko glave, pa fenom počnite da sušite donje slojeve. Kada se osuši, prebacite kosu u normalan položaj i dosušite i gornje slojeve, koristeći četku za kosu koja će razdvojiti pramenove i ubrzati proces.

 

cure.ba

Komentari

komentara