Ljepota

Savjeti – Kako nalakirati nokte

Napisao admin

Nokti govore puno o nama i našem životnom stilu. Svatko će primjetiti lijepo manikirane nokte, ali one prljave i izgrižene. Zato njihovoj njezi trebamo posvetiti pažnju tijekom cijele godine.


Nokti ( Foto: Cure.ba )

Ukloni stari lak za nokte

Na samom početku temeljito ukloni stari lak za nokte. Nemoj koristiti aceton, već u trgovini ili drogeriji potraži uljne odstranjivače koji neće oštetiti tvoje nokte.
Priredi kupku

Nakon što si uklonila stari lak, priredi kupku svojim noktima. U posudu s toplom vodom dodaj malo limunova soka i umoči nokte na 15 minuta čisteći ih usput mekom četkicom. Nakon toga umasiraj u njih bademovo ili maslinovo ulje te pričekaj da se upije.
Zamijeni škarice grickalicom

Nokte nikada nemoj rezati škaricama već upotrijebi grickalicu. Osim što ćeš njome lakše postignut pravilan, ovalni oblik, spriječit ćeš moguće cvjetanje uzrokovano rezanjem škaricama.
Potiskivanje kožice

Kožica noktiju vrlo je osjetljiva i njeno rezanje može uzrokovati razne infekcije koje u kritičnim slučajevima dovode i do bolnog postupka čupanja nokta kod liječnika. Zato kožicu, nakon što si je omekšala, samo lagano potisni štapićem za manikuru. Tvoji će nokti izgledati dulji i ljepši.

Turpijanje

Svoje nokte nakon skraćivanja isturpijaj za postizanje željenog oblika i glatkoće. Najvažnije je nokte turpijati samo u jednom smjeru i pripaziti na jednaku veličinu svih noktiju.

Osim klasičnih turpijica, danas postoje i mnoge za poliranje i sjaj površine nokta koje imaju učinak jednak bezbojnom laku. Ako ne voliš lakiranje a želiš lijepo oblikovane i sjajne nokte, svakako razmisli o njihovoj kupovini.

Lakiranje

Nakon što si “pripremila teren” kreni na lakiranje. Započni s baznim učvrščivačem koji će izgladiti nepravilnosti na tvojim noktima i pripremiti glatku površinu za nanošenje boje.

Nemoj pretjerivati sa slojevima laka – dovoljna su dva, dok će ih više uzrokovati brže guljenje s noktiju prilikom svakodnevnih aktivnosti. Pričekaj da se prvi sloj posuši prije nego naneseš drugi. Za završni sloj koristi bezbojan lak.

Nemoj žuriti

Nemoj uređivati nokte ako si u žurbi. Nepravilno i neuredno naneseni slojevi laka ili grudice na noktima neće ih učiniti ljepšima već će imati suprotan efekt. Iako postoje trikovi bržeg sušenja nokiju, primjerice fenom ili hladnom vodom, najbolje je da se posuše prirodnim putem na zraku.
Hidratizacija

Neka ti prijeđe u naviku malu kremu za ruke stalno nositi u torbi ili školskom ruksaku. Čim osjetiš da su ti ruke suhe – upotrijebi je. Tvoje će ruke biti mekše, a nokti zdraviji.

Bijela olovka

Ako si se odlučila za prirodan izgled noktiju, i upotrijebila samo bezbojni lak (najprikladnija opcija za školu), preko tjedna izgled noktiju možeš održavati koristeći bijelu olovku za nokte. Jednostavno je nanesi ispod rubova noktiju, koji će potom izgledati čišći i zdraviji.
Ponovi postupak svaki tjedan

Nije preporučljivo lakirati nokte više od jednom tjedno, jer svako korištenje odstranjivača i novi lak isušuju tvoje nokte. Kako bi održala lijep izgled, prilikom ob

cure.ba

Komentari

komentara