Ljepota

PRELIJEPA ŽENA IZ PLEMENA ZALUTALA U PRODAVNICI: – I svi su gledali u njena stopala!

Napisao admin

Žena iz Himba plemena u mjestu Opuvo, u Namibiji, fotografisana je dok je kupovala hranu u prodavnici, a fenomenalan prizor zabilježio je švedski fotograf Bjorn Person. Nevjerovatne fotografije prikazuju ženu iz plemena Himba i njeno novorođenče, koje nosi na leđima, kako traže šta da kupe u supermarketu.


Ilustracija (Foto: arhiva)

  • žena iz Himba plemena - Ekskluziva
  • žena iz Himba plemena - Ekskluziva
  • 96528_capture-20160906-170737
  • 96528_capture-20160906-170803
 

Himba je pleme koje vodi veoma tradicionalan način života, a ova fotografija prikazuje nevjerovatne efekte globalizacije, piše “Telegraf“…“U početku me nije primijetila, ali nakon nekog vremena je shvatila da sam je sve vrijeme fotografisao”, rekao je Šveđanin.Žene iz plemena Himba se uvijek tako oblače, bez obzira da li su kod kuće, u svom selu, ili su u posjeti velikim, modernim gradovima.Iako je sasvim jasno da je ova žena iz plemena Himba, neko bi mogao da pomisli da je samo riječ o ženi koja se neobično oblači. Međutim, stopala otkrivaju sve o njoj i privlače najviše pažnje radoznalih kupaca.

“Kosa i cijelo tijelo su im prekriveni blatom kako bi se zaštitili od sunca. Odjeću najviše prave od kozje kože”, objasnio je fotograf, koji se inače bavi slikanjem prizora u divljini.Iako je za mnoge van ovog mjesta neobično što neko iz plemena ide u prodavnicu, tamo je to sasvim normalno. Prodavci kažu da žene iz ovog plemena često kupuju deterdžent za pranje veša i ostale potrepštine.

 

haber.ba

Komentari

komentara