Ljepota

Ermin Redžić Bubi superfinalista poznatog showa – BUBI MILJENIK "ZVEZDA GRANDA": U Bosanskoj Krupi slavlje se već sprema

Napisao admin

Emnin Redžić Bubi, zajedno s Fatmirom Sulejmanijem i Ibrom Bublinom iz BiH, među deset je takmičara „Zvezda Granda“ koji su se direktno plasirali u superfinale. Njihov uspjeh postaje još veći kad se zna da su superfinalisti selektirani na pet žena i pet muškaraca.


Foto:arhiva

Bubi je jedan od takmičara zbog kojeg su društvene mreže najviše usijane i koji je pridobio veliku medijsku pažnju. Iako tvrdi da se tome nije nadao priznaje da uživa i na sceni i kad se svjetla ugase.

 

Najveći adut

 

– Nisam ovo očekivao jer je i repertoar koji sam pjevao bio nešto što nikad prije nije bilo u ovom šouu. Bitno je da je svaki od nas Bosanaca originalan u svom predstavljanju, a meni u „Grandu“ kažu da nema nikog ko liči na mene te im je pun pogodak kad nađu takve osobe u nekoj sezoni. To mi je najveći adut zbog kojeg se želim boriti i graditi karijeru u nekom dobrom smjeru – govori Redžić. 

 

Miljenika ovog takmičenja publika u BiH pamti i po učešću na OBN-ovom „Music Talentsu“ iz 2005. godine, kad je bio drugoplasirani. Tad je prvi put osjetio popularnost, a jedanaest godina kasnije skromno govori o neobičnim situacijama, kao nedavno kad su mu tri djevojke iz Beograda pokucale na kućna vrata. U Bosansku Krupu doputovale su samo da bi se upoznale sa svojim omiljenim pjevačem.   

 

– Ne dajem tome toliko pažnje, ali srbijanski mediji su to itekako istakli. Tamo me publika zaista voli, pjevam pjesme koje su vezane za Bosnu i svi ih uglas sa mnom pjevaju. U posljednjoj emisiji pjevao sam „Selmu“, a na displeju je pisalo stanica Sarajevo, srce mi je bilo veliko. Volim kad promoviram svoju zemlju, volim kvalitetnu muziku sarajevske pop rok škole i na sve to sam se uspio izgurati, a sa se ne prodam u neku komercijalu. Najsretniji sam što sam radio iz duše, tačno onako kako volim da radim – dodaje Redžić.  

 

Uspio sam

 

Superfinale „Zvezda Granda“ bit će održano u ponedjeljak, 4. jula, u Beogradu. 

 

– Naravno, nije bilo lako doći do ovoga. Dovoljno je reći da sam od maja prošle godine 16 puta putovao u Beograd i svaki put prelazio po 500 kilometara. Za nastupe se više pripremam u automobilu nego u studiju, a da ne spominjem nastupe kojih je sve više. To je prava borba u koju sam se želio upustiti. Kad sam se takmičio na OBN-u još nisam bio završio srednju školu. Poslije toga sam radio, svirao, ali sam u prvi plan stavljao fakultet. Kad sam diplomirao ekonomiju odlučio sam muzičku karijeru razvijati regionalno i zahvaljujući trudu, radu i mojoj nekoj originalnosti uspio sam mnogo za godinu –  ističe dvadesetosmogodišnji Redžić. 

I u Bosanskoj Krupi uveliko teku pripreme za koncert dobrodošlice. 

– Bez obzira na to kako prođem u superfinalu, u mom gradu sprema se velika dobrodošlica i ovdje mnogi cijene promociju grada koju sam uradio. Drago mi je kad vidim da se ovdje na javnim mjestima uživo prate „Zvezde Granda“. Ovo je moja godina – poručuje Bubi čije su nastupe hvalili Željko Bebek, Milić Vukašinović, Šaban Šaulić… 

Očekujemo podršku 

Šansu da se izbori u superfinale ima i Sarajlija Faruk Duran, pred kojim je baraž u subotu. 

 

– Moji prijatelji, Fatmir, Ibro, i ja nadamo se da će nam se i Faruk pridružiti. Ta emisija ide uživo te se nadamo podršci, kako njemu u subotu tako i nama svima u ponedjeljak. Inače, nas trojica superfinalista ulazimo u „Grand produkciju“ i ta će kuća stati iza nas, ulagati u naše karijere, dobit ćemo pjesme i medijski prostor, raditi turneje, kod njih je to već uhodano i sve je lakše – kaže Bubi.  

Najbolji repertoar 

– Kažu da mi je pošlo za rukom da osvojim regiju, i to ne samo glasom nego i harizmom. To volim, cijeli život sam posvetio muzici i kad izlazim na scenu osjetim 100 posto pažnju svih, od žirija do publike i to mi prija. Dobio sam kompliment da imam najbolji repertoar takmičenja i to mi je veoma važno – ističe Redžić.

 

 

avaz,ba

Komentari

komentara