Ljepota

Ljepota – Kako odabrati boju rumenila

Napisao admin

Ako znate pravilno nanijeti rumenilo na lice, vaše lice će sigurno izgledati svježe i zdravo, bez obzira koliko vi bili umorni. Osim pravilnog nanošenja rumenila, bitno je znati odabrati pravu nijansu rumenila za vaše lice.
Ne odgovaraju svakom licu iste nijanse rumenila, a ljetno doba zahtijeva tamnije nijanse rumenila, dok se za zimsko doba koriste svjetlije nijanse rumenila.


(Foto: arhiva)

Ružičasti tonovi rumenila su namijenjeni proljeću, ali kako bi bili sigurni koja boja rumenila vama najviše odgovara, u nastavku vam donosimo nekoliko pravila.

Osobama s maslinastom bojom kože će najbolje odgovarati rumenila svijetlo ljubičaste nijanse. Samo pripazite da ljubičasta nijansa daje blago ružičasti odsjaj, te da niti slučajno ne ide u boju šljive, kako ne bi izgledali predramatično.

Crvena boja rumenila je najtraženija boja, te ju mnoge žene najviše vole koristiti, no crvena boja rumenila zapravo odgovara žena tamne kose i tamnije puti. Pa ako nemate tamniju kosu i put, radije se ostavite crvenog rumenila, i isprobajte neko svjetlije rumenilo.

Ružičasta rumenila su namijenjena osobama sa svjetlijom puti, te svjetlije boje kose. Ako je vaša put lagana ružičasta, izbjegavajte ružičasta rumenila koje u sebi imaju šljokice, te koristite mat rumenila, a ako imate mat kožu, koja je žućkaste boje i ne sjaji se, možete slobodno koristiti ružičasto rumenilo sa šljokicama.

Brinete koje imaju tamniji ten su odlične za tamnije ružičasto rumenilo. Tek kada na tamniji ten jedne brinete nanesete tamnije ružičasto sjenilo, njeno lice će izgledati svježije. Osim brineta, i plavušama može savršeno pristajati tamnija boja ljubičastog rumenila, ali samo ako plavuša ima tamniju boju kože.

Ako se odlučite za tamnije rumenilo, bitno je da ga znate nanijeti, što znači da ga trebate nanositi s postepenim i laganim prijelazima, na manje površine lica. Tamnija rumenila se nanose s laganim potezima četke, tako da se sjenčaju obrazi.

Prilikom nanošenja rumenila, nemojte se ograničiti samo na nanošenje rumenila na jagodice lica, nego ga nanesite jednim potezom i preko brade, sljepoočnica i čela, kako bi zaokružili lice, te ujedno i izgledali manje našminkano.

 

zanosna.com

Komentari

komentara