Ljepota

Visoki kvalitet – Olival – prirodna kozmetika!

Napisao admin

Visoko kvalitetne sirovine, stare recepture, inovativne formulacije u kreiranju novih proizvoda za sve zahtjevnije potrošače. Odlike su to Olival kozmetike, prvog hrvatskog kozmetičkog branda koji se može pohvaliti da je nositelj NaTrue certifikata.


Olival (Foto: arhiva)

„Osnovna ideja tvrtke Olival je bila započeti malu galensku proizvodnju kozmetike na bazi prirodnih sirovina. Prvi proizvodi bila su ulja za masažu na bazi maslinova ulja, pa je iz Oleum Olive i nastao OLIVAL, kreme za stopala te šampon i ulje na bazi čička. Nastojalo se iskoristiti poznavanje starih receptura koje su i danas temelj svakog Olivalovog proizvoda, uz dodatno aktivno praćenje trendove, sticanja novih saznanja koja se kroiste  u kreiranju Olival proizvoda“, kaže mag. Farmacije Vlasta Pojatina, ujedno i osnivačica Olivala.

 

Prvi u regiji postali su nositeljem Na True certifikata, jednog od najstrože definiranih kontrolnih mehanizama za proizvođače prirodne kozmetike. Proizvodi s tim certifikatom sadrže minimalno obrađene prirodne i/ili organske sastojke, a proizvođači moraju poštovati proces proizvodnje koji minimalno utječe na okoliš. Taj certifikat propisuje da proizvodi i sirovine ne smiju sadržavati sintetičke boje i mirise, naftne derivate (parafine, PEG-ove ni sastojke koji sadrže riječ akril-, propil-…) i silikonska ulja. Ne smiju se izlagati nikakvoj vrsti zračenja niti biti testirani na životinjama. NaTrue nije profitna organizacija pa certifikat nije moguće kupiti, a proizvode testiraju nezavisna tijela koja su partneri organizacije NaTrue, što certifikaciju čini transparentom i vjerodostojnom. Natrue garantira potrošaču da kupuje autentični prirodni proizvod. Naime, svaki proizvod koji nosi logo mora potpuno zadovoljavati zahtjevne kriterije, a barem 75 posto proizvodne linije brenda mora biti certificirana prirodna kozmetika.

 

„Olivalovi proizvodi dostupni su u Hrvatskoj,  Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Srbiji, Rusiji, Rumunjskoji i Bugarskoj, a u tijeku su i dogovori oko izvoza na tržište EU i kao  velika prednost nam je europski Certifikat za prirodnu kozmetiku NaTrue“, ističe mag. Pojatina.

 

cure.ba

Komentari

komentara