Ljepota

Otkrijte prednosti suhih ulja u njezi kože lica i tijela

Napisao H. H.

Temperaturne promjene i zahlađenje uvijek zovu na prilagođavanje u odijevanju, te pozivaju na preslagivanje odjeće u ormaru i pripremu toplijih odjevnih predmeta, ali šta je s vašom kožom? I njoj je potrebna dodatna briga i pažnja!

Kako zrak postaje sve hladniji i sve je manje vlage u zraku, učestalo dolazi do isušivanja i ljuštenja kože. Ti signali pozivaju na posebnu njegu dubinsko hranjenje i hidratizaciju.

Suha ulja imaju visoku efikasnost u obnovi hidrolipidne barijere kože, a njihova svakodnevna upotreba, u obliku njege i prevencije, rezultuje lijepom i njegovanom kožom…

Prednosti suhih ulja su što ne ostavljaju masni trag, brzo se upijaju, duže se zadržavaju na površini kože i teže se ispiru vodom. Vrijedno je i za istaći da su pri nanošenju potrebne manje količine nego kod ostalih vrsta preparata, a mogu se koristiti na svim dijelovima tijela na kojima koristimo i kreme, kao i za njegu kose.

Suha ulja u svom sastavu najčešće imaju visokovrijedna prirodna ulja koja kožu hidratizuju i povećavaju njenu elastičnost, a ukoliko preparat sadrži i visokovrijedno ulje smilja ima i prirodni anti age efekat. Ulje jojobe pak pruža mnoštvo hidratizacije s dodatnim efikasnošću na smirivanje nadražene i upaljene kože, dok je ulje badema izuzetno hranjivo i sadrži visok udio nezasićenih masnih kiselina, minerale kao što su fosfor, magnezijum, kalcijum te vitamine A, B i E. Visokovrijedno ulje makadamije jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, hidrolipidni film i tako utiče na hidrataciju kože.

Ulje lješnjaka bogato je prirodnim lipidima i antioksidativnim vitaminom E te se odlično stapa s lipidnim slojevima stanica kože, što mu daje snažnu moć hidratacije i olakšava njegovu apsorpciju, a ulje ruže, koje se dobiva hladnim prešanjem ploda divlje ruže, sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine i minerale, izvrsno djeluje na regeneraciju kože. Suha ulja sa specijalno osmišljenim formulacijama i kombinacijama prirodnih ulja omekšavaju i hrane suhu kožu, čine je podatnom te smiruju iritacije, idealno za prohladne dane, a sve to je odlika Olivalovih suhih ulja:

Olival Zlatno ulje smilja, Čarobno suho ulje i Čarobno suho ulje sa zlatnim česticama.

Suha ulja često u svom sastavu sadrže i prirodni vitamin E, jedan od najdragocjenijih sastojaka u kozmetičkoj industriji, snažan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala, oštećenja stanica i starenja kože, te je neophodan za rast zdravog tkiva. Pomaže sprječavanju nastanka strija, zacjeljuje povrede, opekotine, upale i iritiranost kože. Omekšava i vlaži kožu, duboko do epiderme, pa je tako uvijek dobrodošao za njegu kože trudnicama, zreloj koži, ali i suhoj te sklonoj dermatitisu.

Olival Zlatno ulje smilja namijenjeno je njezi kože lica te je nosioc prestižnog Natrue certifikat za prirodnu kozmetiku. Sadrži prirodna ulja jojobe, argana, masline, sjemenki marelice ruže i badema, kao i prirodni ekocertificirani silikon ili bolje rečeno emoliens koji smanjuje osjećaj masnoće. Može nadomjestiti njegu lica dnevnom ili noćnom kremom, a sadržano ulje smilja daje mu prirodni anti age efekat.

Olival Čarobno suho ulje za njegu tijela i kose u svom sastavu ima pet prirodnih ulja: lješnjak, argan, jojoba, makadamija i ruža, s obiljem E vitamina. Za sve pobornice daška glamura na koži i za nijansu tamnije boje, tu je Olival Čarobno suho ulje sa zlatnim česticama. Obe formulacije svojim izuzetnim sastavom sinergijski djeluje na hidratizaciju i elastičnost kože tijela, lica te sjajnu i njegovanu kosu. Prednost suhih ulja je što se brzo upijaju, duže zadržava na površini kože pri čemu ne ostavljajući masni trag te su prekrasnog mirisa, pa ih možete koristiti umjesto parfema.

Olivalove proizvode potražite u apotekama, biljnim apotekama i CM prodavnicama.

Komentari

komentara