Ljepota

Isprobajte! – Šest stvari koje će vas proljepšati, a besplatne su

Napisao admin

Prestanite već jednom sanjati o skupim preparatima koji (ne) rade čuda. Srećom postoji mnogo 'čudesa' za lice i tijelo koji su djelotvorni, a ne koštaju ništa. Radije štedite novac za koji dobar odjevni komad.


Lijepa žena (Foto: Cure.ba)

1. Pijte puno vode
Tako je jednostavno, a toliko puno znači koži. Natočite si odmah čašu vode. Možda ne treba brojiti baš točno tih osam čaša vode koje se tablično prepisuju, a svakako pijte puno jer ćete time poboljšati cirkulaciju, a razveselit će vas kad čujete i da je to odlična metoda za peglanje bora. Hidratizirana koža jamči opće zdravlje. Važno je da količinu vode koju pijete rasporedite na čitav dan; nema smisla sve popiti odjednom. Na taj bi način većina vode odmah napustila tijelo, a kod cjelodnevnog doziranja bolje se iskoristi u organizmu.

2. Smanjite slatkiše
Zapravo, smanjite svu slatku hanu; prikrivenih šećera ima u svemu i svačemu, čak i u ‘slanoj’ hrani. Sve što je industrijski proizvod, provjeravajte. Kod unošenja nepoželjnih šećera povećava se razina inzulina, a to uzrokuje velike borbe u organizmu. Kad smo kod stanja kože, to uzrokuje smanjenje kolagena i elasticiteta. Koža se brže ‘objesi’ i nabora. Umjesto bijelog kruha i slatkiša, jedite primjerice smeđu rižu i povrće te zdrave masnoće poput maslina i avokada.

3. Ne brišite se žustro ručnikom, tapkajte ga po tijelu
Možda nemate strpljenja tapkati se ručnikom nakon tuširanja, ali ako imate suhu kožu i ‘sastružete’ sva ulja s nje, osobito zimi, samo ćete pogoršati stanje. Zimi je situacija tim gora zbog grijanja odnosno suha zraka. I da, zimi se ne tuširajte dulje od 10 minuta, i to u toploj, a ne vrućoj vodi.

4. Spavajte najmanje sedam sati
Nikad dosta ponavljanja da treba dovoljno spavati i urediti svoj bioritam. Dakle, treba ići na spavanje u približno isto vrijeme, a tako je i s buđenjem. Sedam sati neki je optimum za organizam. To je dobrobit i za tijelo i lice; manje ćete se borati, a koža će vam zadržati elastičnost. Kad ne spavamo dovoljno, koža češće pati od dehidracije, izgleda umornije, a i sporije se oporavlja nakon izlaganja suncu.

5. Manje se sunčajte
Možda volite tamniji ten, ali godine i godine sunčanja ostavljaju trag. Naravno, trebate vitamin D, ali ne želite pretjerivati i zaraditi opekline, čak ni jače crvenilo, ne želite se prerano naborati, a u najgorem slučaju, ne želite riskirati rak kože. Ne bježite sa sunca, no uvijek možete na glavu staviti šešir i sunčane naočale, a i ne morate se sunčati baš u jedan sat. I kreme za sunčanje od velike su pomoći.

6. Ne istiskujte prištiće
Istiskivanje prištića može izazvati pravi horor na licu, ma u kakvom iskušenju bili! To je slučaj gdje je ‘nereakcija’ najbolja akcija. Istiskivanjem se stvar samo pogoršava, ostat će vam ožiljci ili čak možete izazvati infekciju kože. Time se zapravo probija koža i otvara put prljavštini i bakterijama u vaše bubuljice. Ako ne odlaze, obratite se dermatologu.

7. Ne štedite na osmijehu
Osmijeh vas čini mlađima, ali doista. Kada je 2011. provedeno istraživanje u kojem su ispitanicima pokazivane fotografije na kojima su isti ljudi ozbiljni i one na kojima se smiju, kao nasmiješenima su im davali manje godina. Ako želite mladenački sjaj, uvijek pronađite nešto zbog čega ćete biti sretni. Ili se pravite da ste sretni sve dok ne postanete, ili kako već Amerikanci kažu – ‘fake it until you make it’.

tportal

Komentari

komentara